kukus Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Prosiłbym o pomoc w kwestii wymiarów łożyska piasty na tyle w GF z 2000r. Przeglądałem katalog IC i sa ze 3 wymiary, oczywiście wszystkie pasujące do tego modelu auta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
4mamut Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 http://www.vsm.skf.com/pl-PL/OnlineCatalogue.aspx 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 kukus, 37,5X65X52 Nr oe 28016aa020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yanek Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 jeśli szukasz w iC to indeks H27008 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukus Posted September 21, 2012 Author Share Posted September 21, 2012 I fajnie czyli opcja minimum w IC nieco ponad 100zl Dzieki chlopaki. Krotko i na temat. Jakies nietypowe uwagi przy wymianie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Jakies nietypowe uwagi przy wymianie? Kup nakrętkę piasty, w komplecie raczej nie będzie. Najprawdopodobniej będzie ci potrzebna też śruba mocująca wahacze poprzeczne do zwrotnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
X69 Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 A przy wymianie łożyska nie przydały by się nowe simmeringi? Przy wyciąganiu starych łożysk trzeba usunąć simmeringi. Powtórne ich użycie to drut!!! smar będzie wydostawał się z łożysk a woda będzie sie dostawać do łożysk... Upewnij się że simmeringi są w zastawie z łożyskiem :!: Jeżeli nie, poszukaj zestawu z simmeringami :!: Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
4mamut Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 W pudełku z SKF w zestawie są 3 simmeringi, łożysko KOYO i nakrętka dociskająca piastę. Płaciłem do GT jakieś 169 PLN za cały ten zestaw. Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 W pudełku z SKF w zestawie są 3 simmeringi, łożysko KOYO i nakrętka dociskająca piastę. Płaciłem do GT jakieś 169 PLN za cały ten zestaw. Pzdr A do czego trzeci simering :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
4mamut Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Cartif z tego co pamiętam dwa idą od wewnątrz jeden normalny osłaniający łożysko a drugi zaraz za nim. Pierwszy osłania łożysko a drugi zewnętrzną cześć przegubu z tego co pamiętam, ale robiłem to z pół roku temu. Wpisz w google VKBA 3236 - są fotki zestawu. W zestawie jest jeszcze pierścień osadczy wewnętrzny. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mzy Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Dokładnie jak 4mamut pisze. Dwa uszczelniacze idą od wewnątrz. Właśnie kilka dni temu wymieniałem u siebie oba komplety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts