kammi Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 Jak w temacie blokuje mi się czasem linka od gazu i czasem rosną mi obroty do 3tys To przepustnica może się blokować ?? Czy tylko wystarczy linkę od gazu po luzować ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartolomeo Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 blokuje mi się czasem linka od gazu brzmi niebiezpiecznie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tynek Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 We Fiacie 126p, tak mi się robiło. Wstrzykiwałem wtedy płyn hamulcowy pomiędzy linkę a przewód ochronny. Pomagało na kilka dni, do czasu wymiany linki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kammi Posted November 27, 2011 Author Share Posted November 27, 2011 no trochę tak a zwłaszcza w korku bo auto samo jedzie :shock: Ale to chyba kwestia ułożenia linki bo parę dni temu miałem rozrząd wymieniany. Bo wcześniej jak dodałem gazu to było normalnie nie wkręcał się sam na obroty Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 Może jest żle ułożona albo sprężyna na przepustnicy się zacina.Ściągnij linkę z uchwytu przy przepustnicy i zobacz ręcznie czy przepustnica chodzi i wraca lekko,jeśli tak to znaczy że coś z linką ewentualnie,ale mało prawdopodobne,coś z pedałem gazu,pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kammi Posted November 27, 2011 Author Share Posted November 27, 2011 Jutro obejrzę dobrze przepustnicę Dzięki za rade,pozdro. -- N lis 27, 2011 5:35 pm -- Z przepustnicą jest wszystko ok lekko ja pod smarowałem no i linkę od gazu i teraz jest już spoko Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterOKL Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 jak juz odgrzewam kotleta odnosnie przepustnicy, to zapytam o jedną rzecz... a nowego tematu specjalnie zakladac nie bede po co w WRXie są 2 miejsca na linke od gazu? jedno miejsce/mocowanie to rozumiem, ale po co jest to drugie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 ale po co jest to drugie? Na tempomat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterOKL Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 by cie chudy byk.... nie wpadłem na to, a miałem 2 auta z tempomatem Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 by cie chudy byk.... nie wpadłem na to, a miałem 2 auta z tempomatem a może ich wcale nie miałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 @@PiterOKL, czy mi sie wydaje czy masz gumę sparciałą łączącą IC z kolektorem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterOKL Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 ADK90, dobrze Ci sie wydaje jednak nie odczuwam zadnych nieprawidłowości w pracy samochodu, wiec narazie nie wymieniałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Ale miej na uwadze. Lepiej dmuchać na zimne Link to comment Share on other sites More sharing options...
wslawex Posted January 14, 2013 Share Posted January 14, 2013 mam podobną sytuację... gdy kupowałem buga, to sprzedawca mnie o tym poinformował mówiąc że to wina silniczka krokowego i że wystarczy go wyczyścić... nie wiem ile w tym prawdy dla tego pytam... przez pierwsze miesiące nic się nie działo ale ostatnio zauważyłem, że (raz na jakiś czas) przy wciskaniu sprzęgła obroty nie spadają, tylko utrzymują się na tym samym poziomie... w sumie to taki "międzygaz" przy zmianie biegów... ktoś miał może z tym styczność?? czy tak jak u kolegi szukać przyczyny w przepustnicy i lince?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 A zpedałem gazu coś dziwnego się dzieje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wslawex Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 przeczytałem pół forum i stwierdziłem że w złym temacie pytanie zadałem ale nie mogłem tego edytować... z pedałem gazu nic mi się nie działo... znalazłem info w którymś z tematów na temat płynu hłodniczego... a że miałem minimum, to dolałem do pełna i czekam na efekty, bo póki co od tygodnia mi się nie wiesza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 znalazłem info w którymś z tematów na temat płynu hłodniczego... a że miałem minimum, to dolałem do pełna i czekam na efekty, bo póki co od tygodnia mi się nie wiesza... Taka błahostka a jak cieszy. Mam nadzieję że już problem się nie pojawi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts