Jump to content

Blokuje mi sie linka od gazu :(

kammi

Recommended Posts

no trochę tak a zwłaszcza w korku bo auto samo jedzie :shock: Ale to chyba kwestia ułożenia linki bo parę dni temu miałem rozrząd wymieniany. Bo wcześniej jak dodałem gazu to było normalnie nie wkręcał się sam na obroty

Może jest żle ułożona albo sprężyna na przepustnicy się zacina.Ściągnij linkę z uchwytu przy przepustnicy i zobacz ręcznie czy przepustnica chodzi i wraca lekko,jeśli tak to znaczy że coś z linką ewentualnie,ale mało prawdopodobne,coś z pedałem gazu,pozdro.

Jutro obejrzę dobrze przepustnicę Dzięki za rade,pozdro.

-- N lis 27, 2011 5:35 pm --

Z przepustnicą jest wszystko ok lekko ja pod smarowałem no i linkę od gazu i teraz jest już spoko :D

• 1 year later...

jak juz odgrzewam kotleta odnosnie przepustnicy, to zapytam o jedną rzecz... a nowego tematu specjalnie zakladac nie bede :)

po co w WRXie są 2 miejsca na linke od gazu?

dsc0995il.jpg

jedno miejsce/mocowanie to rozumiem, ale po co jest to drugie? :P

mam podobną sytuację... gdy kupowałem buga, to sprzedawca mnie o tym poinformował mówiąc że to wina silniczka krokowego i że wystarczy go wyczyścić...

nie wiem ile w tym prawdy dla tego pytam... przez pierwsze miesiące nic się nie działo ale ostatnio zauważyłem, że (raz na jakiś czas) przy wciskaniu sprzęgła obroty nie spadają, tylko utrzymują się na tym samym poziomie... w sumie to taki "międzygaz" przy zmianie biegów...

ktoś miał może z tym styczność?? czy tak jak u kolegi szukać przyczyny w przepustnicy i lince??

• 2 weeks later...

przeczytałem pół forum i stwierdziłem że w złym temacie pytanie zadałem ale nie mogłem tego edytować...

z pedałem gazu nic mi się nie działo... znalazłem info w którymś z tematów na temat płynu hłodniczego... a że miałem minimum, to dolałem do pełna i czekam na efekty, bo póki co od tygodnia mi się nie wiesza... :)

znalazłem info w którymś z tematów na temat płynu hłodniczego... a że miałem minimum, to dolałem do pełna i czekam na efekty, bo póki co od tygodnia mi się nie wiesza... :)

Taka błahostka a jak cieszy. Mam nadzieję że już problem się nie pojawi!