dzioba Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 No to ------------- naprawde ci sie nudzi. Masz pusty bak???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 dalej mi nie wychodzi. Chyba jakiś nieteges jestem Ale to proste. Najpierw zakładasz ten jeden pasek na drugi. Przewlekasz z jednej strony, potem drugiej, potem naookoło, przez środek i gotowe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikad Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 dalej mi nie wychodzi. Chyba jakiś nieteges jestem Ale to proste. Najpierw zakładasz ten jeden pasek na drugi. Przewlekasz z jednej strony, potem drugiej, potem naookoło, przez środek i gotowe! No dobra. Podjąłem jeszcze parę prób i w końcu wyszło mi coś, co przypomina węzeł krawata. Teraz pytanie - co to za węzeł? Naczytałem się, że są takie, jak windsor-pratt, half-windsor, four-in-hand... a każdy z nich pasuje do kogoś innego, wyraża inne cechy jego osobowości i gdy zastosuje się węzeł niewłaściwy, można zostać posądzonym o bycie osobą niezdecydowaną i miękką w negocjacjach, na przykład. I wtedy nici z wielkiej kariery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gourmet Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Stracone wczoraj 4.5 godziny na gotowaniu - na próżno. Przepis na cepeliny z mięsem w sosie z nowego kalendarza kulinarnego - gdy udało się uformować kilka cepelinów, po wrzuceniu na wrzątek rozpadły się. W przepisie zabrakło lepiszcza Pozostało odcedzić i podać jako ziemniaczane śnieżynki z gotowaną świeżonką. Pies był zachwycony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szubaru Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Pies był zachwycony czyli dla niego to teges :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eddie_gt4 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Stracone wczoraj 4.5 godziny na gotowaniu - na próżno. Przepis na cepeliny z mięsem w sosie z nowego kalendarza kulinarnego - gdy udało się uformować kilka cepelinów, po wrzuceniu na wrzątek rozpadły się. W przepisie zabrakło lepiszcza Pozostało odcedzić i podać jako ziemniaczane śnieżynki z gotowaną świeżonką. Pies był zachwycony to sie robi tak: jak juz potarkujesz ziemniaki i odsaczysz mase ziemniaczana, zlej ciecz, ktora pozostaje po odsaczemiu... jezeli ziemniaki sa ok, to na dole zostaje taka masa (krochmal), ktora dodajesz do odsaczonej masy... wymieszaj to wszystko dokladnie, wtedy powinno byc ok to mowie ja, pozeracz cepelinow, o! p.s. jak mialem 16 lat i organizm rosl jak na drozdzach, to 12 cepelinow za jednym zasiadem byla norma :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gourmet Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 eddie_gt4 - została mi masa ziemniaczana (surowe + gotowane wymieszane), resztę wyrzuciłem. Mogę ja uratować np. jajkiem lub mąką ziemniaczaną, żeby skleić? Zamiast na tarce ziemniaki rozbiłem robotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eddie_gt4 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 eddie_gt4 - została mi masa ziemniaczana (surowe + gotowane wymieszane), resztę wyrzuciłem. Mogę ja uratować np. jajkiem lub mąką ziemniaczaną, żeby skleić? Zamiast na tarce ziemniaki rozbiłem robotem utarkowanie ziemniakow to jest sedno (wczesniej robilem recznie, teraz na szczescie jest kombajn do tego ) wtedy wlasnie najlepiej wydostaje sie ten "krochmal", dzieki ktoremu cepeliny "trzymaja sie kupy" :wink: (innych srodkow nie uzywam ) ja tam najbarzdiej lubie cepeliny ze zwyklych ziemniakow (bez dodawania gotowanych), ale sa rozne sposoby/szkoly aha, no i dobre skwarki musza byc - nie za chude, nie za tluste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIREK Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 wyjaśnijcie mi proszę co to są "cepeliny" może jakaś inna bardziej przyswajalna nazwa? :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niumen Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 FIREK, http://tinyurl.com/39zvb4u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomir Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 FIREK, http://tinyurl.com/39zvb4u Hehehe świetna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamusmax Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 wyjaśnijcie mi proszę co to są "cepeliny" może jakaś inna bardziej przyswajalna nazwa? :? takie duze pyzy najbardziej pol=pularne na polnocno-wschodnich peryferiach znanego swiata :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imgw Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 gourmet napisał(a):eddie_gt4 - została mi masa ziemniaczana (surowe + gotowane wymieszane), resztę wyrzuciłem. Mogę ja uratować np. jajkiem lub mąką ziemniaczaną, żeby skleić? Zamiast na tarce ziemniaki rozbiłem robotem utarkowanie ziemniakow to jest sedno (wczesniej robilem recznie, teraz na szczescie jest kombajn do tego ) wtedy wlasnie najlepiej wydostaje sie ten "krochmal", dzieki ktoremu cepeliny "trzymaja sie kupy" :wink: (innych srodkow nie uzywam ) ja tam najbarzdiej lubie cepeliny ze zwyklych ziemniakow (bez dodawania gotowanych), ale sa rozne sposoby/szkoly aha, no i dobre skwarki musza byc - nie za chude, nie za tluste :mrgreen: prosze Was bardzo przestanie bo mi slina na kompa leci eddie_gt4 - została mi masa ziemniaczana (surowe + gotowane wymieszane), resztę wyrzuciłem. Mogę ja uratować np. jajkiem lub mąką ziemniaczaną, żeby skleić? Zamiast na tarce ziemniaki rozbiłem robotem maka powinna pomóc :roll: tak mi sie wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIREK Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 wyjaśnijcie mi proszę co to są "cepeliny" może jakaś inna bardziej przyswajalna nazwa? :? takie duze pyzy najbardziej pol=pularne na polnocno-wschodnich peryferiach znanego swiata :?: Systematycznie bywam w Augustowie i tam na takie duze pyzy z miesem mówią "kartacze" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamusmax Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 wyjaśnijcie mi proszę co to są "cepeliny" może jakaś inna bardziej przyswajalna nazwa? :? takie duze pyzy najbardziej pol=pularne na polnocno-wschodnich peryferiach znanego swiata :?: Systematycznie bywam w Augustowie i tam na takie duze pyzy z miesem mówią "kartacze" niektorzy kartacze niektorzy cepeliny - wsio rawno - i tych i tych niecierpie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imgw Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 wyjaśnijcie mi proszę co to są "cepeliny" może jakaś inna bardziej przyswajalna nazwa? :? takie duze pyzy najbardziej pol=pularne na polnocno-wschodnich peryferiach znanego swiata :?: Systematycznie bywam w Augustowie i tam na takie duze pyzy z miesem mówią "kartacze" smakuja dokladnie tak samo :wink: ja znam pod jedna i druga nazwa http://pl.wikipedia.org/wiki/Kartacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIREK Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 cepelinów nie jadłem - kartacze mega wypas, mam kilka ulubionych miejsc gdzie serwują ale tylko kilka dni w tygodniu. Na sama myśl o ociekających tłuszczem dużych kartaczach zaczynam zapominac o diecie - teraz zamieniłbym na swoją butelke wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpol Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamer Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 nie mogę znaleźć pracy... :roll: młodzi, piękni, bezrobotni.... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 nie mogę znaleźć pracy... :roll: młodzi, piękni, bezrobotni.... :? skądś to znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gourmet Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 cepeliny już ugotowane, ciasto zagęszczone mąka ziemniaczaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamusmax Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 [ http://img338.imageshack.us/img338/8350/20110106205303.jpg ] cepeliny już ugotowane, ciasto zagęszczone mąka ziemniaczaną shit happens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 shit happens Ale żeby tak na talerz i to pokazywać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gourmet Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 oszczędziłem Wam widoku cepelinów z pokraską Przenieść do estetów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 gourmet zjadłbym coś np. grochówkę a na drugie pierogi ruskie z cebulką i skwarkami , wiem ni jak nie pasuje do tematu :wink: Ale jak ty tak ciągle o gotowaniu to może zrób coś do jedzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się