LukasGPL Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Mam pytanie, ponieważ nabyłem forka 2007 wersja USA wolnossaka mam pytanie dotyczące zamiany całych lusterek, w amerykańskich nic nie widać.... Czy rozstaw śrub jest taki sam? Czy będę musiał ingerować w elektrykę? Druga sprawa to hamulce przeglądałem ten wątek na forum ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi, co zrobić żeby lepiej hamował? Wymienić bębny na tarcze? Szukam także od razu i części i warsztatu który by to zrobił - Warszawa lub Poznań. Z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Mam pytanie, ponieważ nabyłem forka 2007 wersja USA wolnossaka mam pytanie dotyczące zamiany całych lusterek, w amerykańskich nic nie widać.... Czy rozstaw śrub jest taki sam? Czy będę musiał ingerować w elektrykę? Druga sprawa to hamulce przeglądałem ten wątek na forum ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi, co zrobić żeby lepiej hamował? Wymienić bębny na tarcze? Szukam także od razu i części i warsztatu który by to zrobił - Warszawa lub Poznań. Z góry dzięki za pomoc. kup sobie same wkłady lusterek EU i przy okazji możesz mieć je ogrzewane, bo zapewne nie masz Link to comment Share on other sites More sharing options...
eMTe Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Forek US Spec ma bębny z tyłu? :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
car1961 Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Zalezy jaka wersja te gorsze mają bebny Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Forek US Spec ma bębny z tyłu? :shock: wolne ssaki mają, w EU też -- 1 cze 2011, o 09:32 -- Wymienić bębny na tarcze? mam takie tarcze od US Speca plus zaciski na tył - niewielki przebieg, chętnie sie pozbędę za jakąś pasztetową cenę, bo mi zalegają (miałem oddać na złom), klocki tam chyba nawet sa przyzwoite (EBC Red Stuff), jakbyś był zainteresowany to daj znać Link to comment Share on other sites More sharing options...
molfix Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 kup sobie same wkłady lusterek EU i przy okazji możesz mieć je ogrzewane, bo zapewne nie masz :shock: gdzie co jak za ile? dam pomuka Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorOla Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Forek US Spec ma bębny z tyłu? :shock: wolne ssaki mają, w EU też -- 1 cze 2011, o 09:32 -- Wymienić bębny na tarcze? mam takie tarcze od US Speca plus zaciski na tył - niewielki przebieg, chętnie sie pozbędę za jakąś pasztetową cenę, bo mi zalegają (miałem oddać na złom), klocki tam chyba nawet sa przyzwoite (EBC Red Stuff), jakbyś był zainteresowany to daj znać Tylko że do kompletu do zmiany z bębnów na tarcze potrzeba jeszcze tzw.tarcz kotwicznych, szczęk do ręcznego itd, wymiana nie jest taka P&P, lepiej załatwić już kompletne zwrotnice z hamulcami od tłuściejszej wersji...same zaciski i tarcze nic Ci nie dadzą, po prostu będą leżały u Ciebie w piwnicy lub garażu A europejskie wkłady lusterek kupisz w każdym ASO lub prawie każdym NIEASO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts