Jump to content

Lusterka zewnętrzne USA a Europa, hamulce tył

LukasGPL

Recommended Posts

Mam pytanie, ponieważ nabyłem forka 2007 wersja USA wolnossaka mam pytanie dotyczące zamiany całych lusterek, w amerykańskich nic nie widać.... Czy rozstaw śrub jest taki sam? Czy będę musiał ingerować w elektrykę? Druga sprawa to hamulce przeglądałem ten wątek na forum ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi, co zrobić żeby lepiej hamował? Wymienić bębny na tarcze? Szukam także od razu i części i warsztatu który by to zrobił - Warszawa lub Poznań. Z góry dzięki za pomoc.

Mam pytanie, ponieważ nabyłem forka 2007 wersja USA wolnossaka mam pytanie dotyczące zamiany całych lusterek, w amerykańskich nic nie widać.... Czy rozstaw śrub jest taki sam? Czy będę musiał ingerować w elektrykę? Druga sprawa to hamulce przeglądałem ten wątek na forum ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi, co zrobić żeby lepiej hamował? Wymienić bębny na tarcze? Szukam także od razu i części i warsztatu który by to zrobił - Warszawa lub Poznań. Z góry dzięki za pomoc.

kup sobie same wkłady lusterek EU i przy okazji możesz mieć je ogrzewane, bo zapewne nie masz :D

Forek US Spec ma bębny z tyłu? :shock:
wolne ssaki mają, w EU też

-- 1 cze 2011, o 09:32 --

Wymienić bębny na tarcze?
mam takie tarcze od US Speca plus zaciski na tył - niewielki przebieg, chętnie sie pozbędę za jakąś pasztetową cenę, bo mi zalegają (miałem oddać na złom), klocki tam chyba nawet sa przyzwoite (EBC Red Stuff), jakbyś był zainteresowany to daj znać

Forek US Spec ma bębny z tyłu? :shock:
wolne ssaki mają, w EU też

-- 1 cze 2011, o 09:32 --

Wymienić bębny na tarcze?
mam takie tarcze od US Speca plus zaciski na tył - niewielki przebieg, chętnie sie pozbędę za jakąś pasztetową cenę, bo mi zalegają (miałem oddać na złom), klocki tam chyba nawet sa przyzwoite (EBC Red Stuff), jakbyś był zainteresowany to daj znać

Tylko że do kompletu do zmiany z bębnów na tarcze potrzeba jeszcze tzw.tarcz kotwicznych, szczęk do ręcznego itd, wymiana nie jest taka P&P, lepiej załatwić już kompletne zwrotnice z hamulcami od tłuściejszej wersji...same zaciski i tarcze nic Ci nie dadzą, po prostu będą leżały u Ciebie w piwnicy lub garażu :D

A europejskie wkłady lusterek kupisz w każdym ASO lub prawie każdym NIEASO