filester Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Wie ktoś jakie są ogólnie przyjęte normy temperatury dla załączania się wnetylatora wody? Przy jakiej temp cieczy komputer powinien dać sygnał na wentylator? Chodzi mi o silniki benzynowe, nawet niekoniecznie w Subaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niumen Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 W WRXie włącza mi wentylatory przy 96 stopniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 filester, przy takiej : a poważnie, tak jak napisał niumen przy 96 stopniach, przed chwilą sprawdziłem ;-) specjalnie dla Ciebie, podłączyłem się do OBDII i poczekałem aż się włączy wentylator ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorOla Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 zależy od czujnika temperatury, jak jest zasyfiony, może włączyć trochę później, ważne, żeby to zrobił poniżej 100 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartZ Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Tja, u mnie na pewno włącza między 90 a 100. Zresztą nie może być inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filester Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Dzięki Wam, ludzie dobrej woli :wink: Huston, mamy problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Huston, mamy problem a co ? nie włącza się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filester Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Na desce temp w normie, na postoju wskazania podpiętym kompie podeszły do 105 stopni i wyłączyłem silnik. Muszę zobaczyć czy sam wentylator chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.