Jump to content

zawieszenie Forester kontra Impreza

seba29forester

Recommended Posts

pasuje :wink: (powinno się zmieścić do bagażnika :D )

a tak poważnie - to raczej nie, może jakieś pojedyncze elementy (jak gumki, łączniki stabilizatora) się pokrywają, ale amortyzatory i sprężyny są inne ...

seba29forester,

do S-turbo, bez specjalnie udziwnionych modyfikacji, elegancko pasuje od bugeye WRX (STi). Jest to jeden z popularniejszych modów zawieszenia Forka za oceanem, uwaga - Forek S-turbo ulega znacznemu obniżeniu o ok. 40-50mm. Dla mnie to git ale niektórzy próbują na siłę pogodzić bezpieczeństwo jazdy (twardo i nisko) z pseudouniwersalnością Forka (czyli jazda również po terenie).

Pozdrawiam

Grzegorz

Forester jest z założenia wyższy od Imprezy, ma o chyba 4 cm obniżoną belkę przedniego zawieszenia, dłuższe amory, co mu daje teoretycznie większą dzielność w terenie :) , zawias z Imprezy da się założyć, ale Forester opada znacznie i ta jego ,,terenowość" niknie....albo rybki, albo akwarium....ale dodam, że XT na zawiasie od STI 05 stoi kozacko nisko i jest chlernie sztywny i twardy... :)

przejedz sie moim s/tb na AGX whitline i proflexie to jest kozacko twarde..... wyglada jak rasowa terenówka a zawias jest jak by zaspawany!!!!

Z tego co wiem to roznice

-amrory (da sie z imprezy ale bedzie zglebiony ) fizycznie pasuja

-tylni stabilizator

-mocowania stabilizatora tylniego

-przednie tuleje tylnich wahaczy

reszta z tego co mi wiadomo taka sam

• 1 year later...