seba29forester Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Witam mam pytanko, czy zawieszenie z Imprezy spasuje do Forestera XT? Z góry dziękuję za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 pasuje :wink: (powinno się zmieścić do bagażnika ) a tak poważnie - to raczej nie, może jakieś pojedyncze elementy (jak gumki, łączniki stabilizatora) się pokrywają, ale amortyzatory i sprężyny są inne ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba29forester Posted September 8, 2010 Author Share Posted September 8, 2010 hmmmmmmm bede wiec musial sie zastanowic nad tym -- 8 wrz 2010, o 15:22 -- a czy mcpherson w Foresterze poza długością ma takie samo mocowanie do piasty i do kielicha co Impreza?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 tu sobie sprawdź : http://opposedforces.com/parts/forester/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
burzum Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 to i owo pasuje, ja mam amory dedykowane do imprezy zalozone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek_67 Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 seba29forester, do S-turbo, bez specjalnie udziwnionych modyfikacji, elegancko pasuje od bugeye WRX (STi). Jest to jeden z popularniejszych modów zawieszenia Forka za oceanem, uwaga - Forek S-turbo ulega znacznemu obniżeniu o ok. 40-50mm. Dla mnie to git ale niektórzy próbują na siłę pogodzić bezpieczeństwo jazdy (twardo i nisko) z pseudouniwersalnością Forka (czyli jazda również po terenie). Pozdrawiam Grzegorz Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Forester jest z założenia wyższy od Imprezy, ma o chyba 4 cm obniżoną belkę przedniego zawieszenia, dłuższe amory, co mu daje teoretycznie większą dzielność w terenie , zawias z Imprezy da się założyć, ale Forester opada znacznie i ta jego ,,terenowość" niknie....albo rybki, albo akwarium....ale dodam, że XT na zawiasie od STI 05 stoi kozacko nisko i jest chlernie sztywny i twardy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 przejedz sie moim s/tb na AGX whitline i proflexie to jest kozacko twarde..... wyglada jak rasowa terenówka a zawias jest jak by zaspawany!!!! Z tego co wiem to roznice -amrory (da sie z imprezy ale bedzie zglebiony ) fizycznie pasuja -tylni stabilizator -mocowania stabilizatora tylniego -przednie tuleje tylnich wahaczy reszta z tego co mi wiadomo taka sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted March 30, 2012 Share Posted March 30, 2012 to i owo pasuje, ja mam amory dedykowane do imprezy zalozone. Odświeżę suchara Burzum, mógłbyś podrzucić jakieś fotki Świniaka na zawiasie Imprezowym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted March 30, 2012 Share Posted March 30, 2012 filester, powinien wyglądać mniej więcej tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts