Jump to content

Zegarek wewnetrzny

Arek 33

Recommended Posts

Witam czy ktoś wie jak wyciągnąć zegarek wewnętrzny z imprezy 2001 , podobno jak nie działa wystarczy tylko poprawić luty jak ktoś wie jak to proszę o odpowiedz.

Musisz wyciągnąc z deski ten duży plastik-ten na środku. Zegarek jest na zatrzaskach zamontowany do niego.

• 10 months later...

Jak mały ma byc ten śrubokręt? Chodzi o taki co się kiedyś regulowało głowicę w komputerze commodore?

Przed chwilą próbowałem przy pomocy noża kuchennego, ale nic z tego. Z lutowaniem pewnie nie będzie problemu, ale właśnie z wyciągnięciem tego daszka.

Te zatrzaski sa jakieś 3cm od lewej i prawej strony tego plastiku.

Ja poszedłem może dłuższą drogą ale pewniejszą. Otwórz uchwyt na napoje, odkręć 2 śrubki które zobaczysz. Potem kratka i będziesz miał dojście do tego plastiku od dołu. Wtedy wyjdzie bez żadnego problemu i bez łamania zatrzasków.

Markus_SK, demontaż plastiku to prosta sprawa. Zacznij od strony szyby, szybki, zdecydowany ruch dłońmi. Nie potrzeba żadnych narzędzi do tego. Popraw luty na rezystorze o oznaczeniu 510 i wsio.

Markus_SK, demontaż plastiku to prosta sprawa. Zacznij od strony szyby, szybki, zdecydowany ruch dłońmi. Nie potrzeba żadnych narzędzi do tego. Popraw luty na rezystorze o oznaczeniu 510 i wsio.

No ok, ale jedynie za co idzie złapac ten plastik, to ten daszek, który jest bardziej na środku. Wczoraj próbowałem i bałem się, żeby tam czegoś nie połamac.

Ten rezystor, to można zwykłą lutownicą poprawic, czy lepiej zaopatrzyc się w jak najcieńszy grot?

Markus_SK, praktycznie to samo chciałem wrzucić, co w linku zamieszczonym przez bitela, więc chyba więcej Ci nie będzie potrzebne. Oprzyj palce na podszybiu i kciukami podważ za daszek zegarka, dość energicznie.

BTW gdyby nie to, że robiłem fotostory dla Ciebie to pewnie gościu, który na parkingu przed sklepem przerysował mi drzwi (również w Imprezie!, ale diesel), uciekłby z miejsca zdarzenia, a tak siedziałem w aucie, szarpałem plastik, cykałem fotki i byłem obecny podczas zdarzenia... :wink: