Adi Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Czy mogę prosić wódkę bez dodatków ? Przewiduje też takie rozwiązanie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozrabiara Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Adi, jakbyś jeszcze wpadł do Łodzi Lekko po 22 będę w domu :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 A jadłem kiedyś, jadłem i muszę powiedzieć, że pyszszszne było. Jeżeli oszywiśśśś to to o czym myślę Jak smakowało to na pewno to 8) Jest obłędne! Zakansza się ciepłymi młodymi ziemniaczkami ze szczypiorkiem. W wódce? W wódce, wódce. Do tego miód sos sojowy, sos słoko-pikantny, trochę peproncino, czosnek, cukier, jeszcze trochę przypraw i dusisz pod przykryciem stale obracając. Płyn do połowy mięsa. Na koniec płyn musi się zredukować do kleistego sosu. Będzie Pan zadowolonyyy. :wink: Adi, jakbyś jeszcze wpadł do Łodzi Lekko po 22 będę w domu Podaj adres, lece kupić goździki i sovieckoje igristoje. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptkrally Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Nie dostałem obiady !!!! :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maf1evo Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 W wódce? W wódce, wódce. Do tego miód sos sojowy, sos słoko-pikantny, trochę peproncino, czosnek, cukier, jeszcze trochę przypraw i dusisz pod przykryciem stale obracając. Płyn do połowy mięsa. Na koniec płyn musi się zredukować do kleistego sosu. Będzie Pan zadowolonyyy. :wink: A ile wódki do sosu? I czy wódkę wlewać na koniec (do połowy mięsa?) czy na początku przed miodem i sosem sojowym? Zaraz lecę po golonkę i... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm_91 Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 oberyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 A ile wódki do sosu? I czy wódkę wlewać na koniec (do połowy mięsa?) czy na początku przed miodem i sosem sojowym?Zaraz lecę po golonkę i... Tak na 2 golonki 100-150ml. wlej od razu wszystkie składniki. Raz robiłem bez miodu z samym cukrem..... i nie wiem, czy nie była lepsza. Efekt końcowy to słodko-pikantna golonka z lekką ostrością wódeczki w kleistym sosie (pamiętaj, żeby się mocno zredukował). Podaj to z idealnym aksamitnym puree ziemniaczanym. A jak się będzie dusiła pod przykryciem to często obracaj i wkładaj tyle serca ile dasz rady Zobaczysz inny wymiar golonki, dostałem za nią wiele pochwał. 8) -- 20 lip 2012, o 18:25 -- (do połowy mięsa?) Chodzi o to, żeby cały płyn w garnku nie przekraczał połowy wysokości mięsa, inaczej Ci się nie zredukuje , a mięso nie nasyci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Śledź w śmietanie bez śmietany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 leon to pewnie ziemniaków w mundurkach też nie było :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Były. Ale bez mundurków. Do tego nie było jabłek ani cebuli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Kurde to kieliszka 40% pewnie też nie było :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Dzień się jeszcze nie skończył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 I Prezentów pod choinką też pewnie nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Przepisy proszę wrzucać do tego wątku Co włożyć do garnka :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Przepisy proszę wrzucać do tego wątku Co włożyć do garnka Tamten trochę martwy, a ten taki bardziej spontaniczny :wink: Przepisy nie były celem, ale wynikową dyskusji. Następnym razem obiecuję poprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maf1evo Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 A ile wódki do sosu? I czy wódkę wlewać na koniec (do połowy mięsa?) czy na początku przed miodem i sosem sojowym?Zaraz lecę po golonkę i... Tak na 2 golonki 100-150ml. wlej odrazu wszystkie składniki. Raz robiłem bez miodu z samym cukrem..... i nie wiem, czy nie była lepsza. Efekt końcowy to słodko-pikantna golonka z lekką ostrością wódeczki w kleistym sosie (pamiętaj, żeby się mocno zredukował). Podaj to z idealnym aksamitnym puree ziemniaczanym. A jak się będzie dusiła pod przykryciem to często obracaj i wkładaj tyle serca ile dasz rady Zobaczysz inny wymiar golonki, dostałem za nią wiele pochwał. 8) -- 20 lip 2012, o 18:25 -- (do połowy mięsa?) Chodzi o to, żeby cały płyn w garnku nie przekraczał połowy wysokości mięsa, inaczej Ci się nie zredukuje , a mięso nie nasyci. Dziękuję ślicznie. Już mi ślinka cieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Aga, jak tak zżera Cię ciekawość, napiszę. Zamiast śmietany jogurt grecki (gęsty - nie trzeba śmietany doprawiać i jest fajnie kwaśny), zamiast jabłek gruszki (żeby było słodko), a zamiast cebuli czosnek (żeby było ostro), do tego pieprz. No i śledzie. Proste i szybkie, kilka różnych smaków i młode ziemniaczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maf1evo Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Przepisy proszę wrzucać do tego wątku Co włożyć do garnka :wink: Oooo! :shock: Moderator! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Tamten trochę martwy, a ten taki bardziej spontaniczny :wink: To prawda... ale nie do końca, ten reaktywowałam wczoraj po dłuższym czasie :wink: Następnym razem obiecuję poprawę Dziękuję, tam przepisy nie zaginą tak szybko, taką przynajmniej mam nadzieję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Jaki macie sposób na schabowe ? Niezależnie od metody nigdy nie wiem czy wyjdzie coś "al dente" czy podeszwa. Wiem że dużo od świni zależy, ale coś na pewno da się zrobić. Najlepiej coś nieskomplikowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 leon, dobrze rozbić mięso, nie chodzi jednak o to, że im mocniej tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Tzn. jak dobrze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 leon, tak, żeby się łatwo zwinęło w rulonik :roll: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 O widzisz, na to nie wpadłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 leon, jak nie posolisz to będzie miękki(solę w trakcie smażenia), znam też patent(mamy) najpierw rozbija, przyprawia i na noc do mleka z jajkiem potem schabowy wygląda jak kurczak(białe mięso) ale jest pycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się