slw Posted September 30, 2008 Share Posted September 30, 2008 Czy taki czarny pipek w prawym przednim rogu deski rozdzielczej Legacy/OBK to jest czujnik nasłonecznienia? Jeśli tak to jest chyba w nieszczęśliwym miejscu bo zazwyczaj będzie zasłonięty przez naklejkę z nr rejestracyjnym i praca automatycznej klimy będzie zakłócona. Jeśli jest inaczej to wyprowadźcie mnie z błędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łyżwa Posted September 30, 2008 Share Posted September 30, 2008 "pipek", to czujnik współpracujacy z klimatyzacją. Jego zastawienie (np. naklejką) spowoduje nieprawidłowe działanie klimatyzacji (info. uzyskane w serwisie Kraków). W serwisie poprosisz, nakleją właściwie. Ja odbierałem auto IV 07, ale szyby nie babrałem żadnymi naklejkami. Jeżdżę bez, a klimatyzacja działa prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted September 30, 2008 Share Posted September 30, 2008 U mnie też działa prawidłowo, zarówno w Foresterze jak i OBK. W OBK przykleiłem trochę wyżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
slw Posted October 1, 2008 Author Share Posted October 1, 2008 Czyli można tak umiejscowić naklejkę, żeby nie zakłócała pracy czujnika. Dziękuję Wam za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Czyli można tak umiejscowić naklejkę, żeby nie zakłócała pracy czujnika. Dziękuję Wam za info. Tak. :roll: U mnie też działa prawidłowo, zarówno w Foresterze jak i OBK. W OBK przykleiłem trochę wyżej :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 U mnie też działa prawidłowo, zarówno w Foresterze jak i OBK. W OBK przykleiłem trochę wyżej :cool: W Forysiu mam normalnie i nie zauważyłem żeby klima chodziła jakoś niepoprawnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 a ja przykleiłam nieświadoma, do czego ten guzik jest, ale wystarczająco wysoko, bo było OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Czy taki czarny pipek w prawym przednim rogu deski rozdzielczej Legacy/OBK to jest czujnik nasłonecznienia? Jeśli tak to jest chyba w nieszczęśliwym miejscu bo zazwyczaj będzie zasłonięty przez naklejkę z nr rejestracyjnym i praca automatycznej klimy będzie zakłócona. Jeśli jest inaczej to wyprowadźcie mnie z błędu. Myslę, że temu "klimatronikowi" zaklejenie tego czujnika niewiele pomoże, jego nastawy i tak są fatalne, bo czas reakcji jest strasznie długi .. , ja pokrętła od temperatury używam jako regulacji cieplej-zimno, bo to co się wyświetla na wyświetlaczu ma sie nijak do temp wnętrza i to nawet po dłuższej jeździe na trasie. Wracając do tematu, to lepiej go nei zasłaniać nalepką, ja ją nalepiłem odpowiednio wyzej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Myslę, że temu "klimatronikowi" zaklejenie tego czujnika niewiele pomoże, jego nastawy i tak są fatalne, bo czas reakcji jest strasznie długi .. , ja pokrętła od temperatury używam jako regulacji cieplej-zimno, bo to co się wyświetla na wyświetlaczu ma sie nijak do temp wnętrza i to nawet po dłuższej jeździe na trasie. Wracając do tematu, to lepiej go nei zasłaniać nalepką, ja ją nalepiłem odpowiednio wyzej. Masz rację. Niestety klimatronik w Subaru nie jest idealny. :roll: Stwierdzam to na podstawie doświadczeń w dwóch OBK..MY01 i MY05. W VW i Audi klimatronik naprawdę działał sensownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
as1313 Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Masz rację. Niestety klimatronik w Subaru nie jest idealny. Stwierdzam to na podstawie doświadczeń w dwóch OBK..MY01 i MY05. W VW i Audi klimatronik naprawdę działał sensownie. Faktycznie w Audi klimatronik działa nieźle a w Subaru myślałem, że coś jest pospute w klimatroniku bo jakoś tak lipnie działa a to tak ma być. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Niestety klimatronik w Subaru nie jest idealny. To bardzo delikatnie powiedziane. Jak nastawię 20st. to mi zimno, jak 22 to za gorąco :roll: . Nie czuję różnicy poniędzy 20 i 21 :roll: . Kręcę sobie pokręcywadełkiem w zależności od tego czy mi zimno czy gorąco . Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Niestety klimatronik w Subaru nie jest idealny. To bardzo delikatnie powiedziane. Jak nastawię 20st. to mi zimno, jak 22 to za gorąco :roll: . Nie czuję różnicy poniędzy 20 i 21 :roll: . Kręcę sobie pokręcywadełkiem w zależności od tego czy mi zimno czy gorąco . Dlatego zawsze mam ustawione na min Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts