Sally Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Mam problem z felgami z Imprezy MY'06. Po zimie pojawiły się ślady korozji na środku felgi (jak na zdjęciu). Początkowo myslałam, że przyczyną jest uszkodzenie mechaniczne spowodowane zakładaniem kołpaczka z logo Subaru. Jednak okazało się przy wymianie opon, że kołpaczek przy zakładaniu w ogóle nie dotyka miejsc korozji. Korozja w tych miejscach jest na wszystkich felgach. Nie pisałabym o tym na forum, ale zauważyłam ostatnio przed Silesia Center OBK, który miał ten sam problem na felgach sześcioramiennych. Niestety nie miałam czasu czekać na kierownika, aż skończy zakupy. W imprezach WRX od MY'06 jest to samo. Może to jakaś wada konstrukcyjna? Czy ktoś ma też taki problem? Co z tym zrobić, malować, czy poczekać aż będzie więcej rdzy? Serdecznie pozdrawiam Sally Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 To pewnie ten sam problem co z "nierdzewnymi" końcówkami wydechów H&S :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubacki Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 u mnie dzieje się to samo, ja będę reklamował w serwisie niech oni "malują" albo wymienią na nowe :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
samochodzik Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 u mnie tez Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 Hmmm... a u mnie nic takiego nie ma. A mam trzy komplety felg... :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian.R Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 Hmmm... a u mnie nic takiego nie ma. A mam trzy komplety felg... :roll: Chwalipięta Ja, mam 2 komplety - srebrne i złote - i przy dekielkach też jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 Może niektóre partie robią w Chinach :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 W moich srebrnych OEMowych felgach przy dekielkach jest podobnie. Takie pęcherzyki się probiły. Ale jakoś szczególnie się tym nie martwiłem nigdy, bo w końcu pare lat już przejeździły. Na nowych felgach takie cuś to trochę nieteges. :???: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrafter Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Mialem ten sam problem kilka lat temu w toyocie, a obecnie mam w audi. ASO toyoty zbadalo temat i okazalo sie ze jakas partia felg miala polozony zly podklad i stad pecherze. Takze wypiaskowali i pomalowali w ramach gwarancji. Natomiast jak chodzi o audi to zglosilem to 3 tyg temu w ASO i jak narazie praktycznie zadnej odpowiedzi, takze nie wiem czy cos stwierdzili czy nie. W kazdym razie zarowno w toyocie jak i w audi bardziej skorodowane byly przednie felgi, co moze swiadczyc o tym, ze na korozje ma wplyw temperatura. Wieciej celcjuszy - wieksza korozja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Mam problem z felgami z Imprezy MY'06. Po zimie pojawiły się ślady korozji na środku felgi (jak na zdjęciu). Początkowo myslałam, że przyczyną jest uszkodzenie mechaniczne spowodowane zakładaniem kołpaczka z logo Subaru. Jednak okazało się przy wymianie opon, że kołpaczek przy zakładaniu w ogóle nie dotyka miejsc korozji.Korozja w tych miejscach jest na wszystkich felgach. Nie pisałabym o tym na forum, ale zauważyłam ostatnio przed Silesia Center OBK, który miał ten sam problem na felgach sześcioramiennych. Niestety nie miałam czasu czekać na kierownika, aż skończy zakupy. W imprezach WRX od MY'06 jest to samo. Może to jakaś wada konstrukcyjna? Czy ktoś ma też taki problem? Co z tym zrobić, malować, czy poczekać aż będzie więcej rdzy? Obrazek Serdecznie pozdrawiam Sally A próbowałaś to potraktować mocniejszym detergentem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sally Posted May 22, 2008 Author Share Posted May 22, 2008 A próbowałaś to potraktować mocniejszym detergentem? Po zastosowaniu silniejszego detergentu felga wygląda tak :sad: : i tak: http://img297.imageshack.us/img297/6067/felga35nc0.jpg Mam dwa komplety felg Subaru, pięcioramienne, te z Imprezy RC na zimę i siedmioramienne z Imprezy WRX na sezon letni i na tych felgach też już widoczne są pęknięcia lakieru w tych miejscach: http://img297.imageshack.us/img297/2271/felga27dw6.jpg A tu felgi w całości: pięcioramienna: http://img142.imageshack.us/img142/9484/felga45dm4.jpg i siedmioramienna: http://img297.imageshack.us/img297/3423/felga37gt2.jpg Sally Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts