herrkam Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Poczytałem...ale ostatnie odpowiedzi w tym dziale są jakoś z 2005 roku.... od kilku dni cieszę się STI MY 08 TOP gdzie "parę" euro dopłaca się też do systemy Navi. Czy są już jakieś oficjalne rozwiązania, czy może jakieś nieoficjalne rozwiązania (może na priv? ) bo troszkę dziwnie że tych map nadal nie ma ? pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Herrkam :arrow: PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemon prince Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 herrkam, może tak jak w foresterze. są, ale za 3k PLN :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted March 22, 2008 Ojciec Założyciel Share Posted March 22, 2008 Niestety map Polski w dalszym ciągu brak :???: W Foresterze, a daliej także w Outbacku i Legacy (W Tribece do teraz) istnieje możliwość zmiany nawigacji, przy wykorzystaniu oryginalnego ekranu, na jednostkę z pamięcią stałą i mapami zawierającymi Polskę. W Imprezie trzeba istnieje możliwośc uruchomienia map .... na PW :wink: Pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrkam Posted March 22, 2008 Author Share Posted March 22, 2008 dziękuję za odpowiedź radekk ternujemy Twoją opcję.. czekam na info ...ale źródła mówią że ma to banglać aaa.zestaw ma być najnowszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 radekk ternujemy Twoją opcję.. czekam na info ...ale źródła mówią że ma to banglać Zobaczymy, mam nadzieje że do środy będę już wszystko wiedział [ Dodano: Sob Mar 22, 2008 9:55 pm ] A pytanie z innej beczki, widziałem kiedyś w instrukcji od navi że jest coś takiego jak funkcja informowania o warunkach na drodze, jednak nigdzie w navi czegoś takiego nie znalazłem, czy ktoś wie jak to uruchomić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Than_Junior Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 radekk, RDS. Ja to mam, zakupione razem z samochodem. O ile wiem, potrzebny jest do tego osobny modul, ktory podlaczasz do nawi, i ktory odbiera sygnaly radiowe. Nie wiem jaki jest tego koszt i czy to dziala w PL. W Niemczech sprawdza sie calkiem niezle. Za zwyczaj jak nawigacja mi mowi, ze za 5km jest korek to korzystam z zalecanego objazdu i jest OK. Dwa razy pomyslalem "a niech to, i tak tedy pojade" i skonczylo sie na kilku godzinach stania Niestety, czasem jest tak, ze gdzies "w eterze" kraza stare informacje drogowe i raz sie zdarzylo, ze mowila o zamknietej autostradzie i proponowala objazd, a okazalo sie, ze droga jest jak najbardziej przejezdna. Wniosek: system przydatny, ale ma drobne minusy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 radekk, RDS. Ja to mam, zakupione razem z samochodem. O ile wiem, potrzebny jest do tego osobny modul, ktory podlaczasz do nawi, i ktory odbiera sygnaly radiowe. Nie wiem jaki jest tego koszt i czy to dziala w PL W Polsce na pewno nie, wkońcu nawet map nie ma :razz: Ale w sumie jak jadę na zachód to by się przydało. I tu pytanie do Dyrekcji. Dlaczego przy kupnie samochodu nie informują że coś takiego jest i że można dokupić. Czy wogóle macie info o takowej rzeczy. Jeśli tak to jaki jest tego koszt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Than_Junior Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 ZTCP jest notka o tym w intrukcji A przynajmniej napisane jest "RDS ready" czy jakos tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 ZTCP jest notka o tym w intrukcji A przynajmniej napisane jest "RDS ready" czy jakos tak. Ale chyba przed kupnem nie masz instrukcji żeby przeczytać że coś takiego jest i wymaga domówienia i dopłaty :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted March 25, 2008 Ojciec Założyciel Share Posted March 25, 2008 Chodzi zapewne o TMC. Takie urządzenie kosztuje w D niecałe 600 Euro (do oryginalnej nawigacji) + montaż. Ponieważ w Polsce TMC nie funkcjonuje nie było to dla nas jeszcze tematem. Przyznam, że skoncentrowaliśmy się na opracowywaniu funkcjonującej u nas nawigacji (jak wiadomo ze zmiennym szczęściem). Akceptuję krytykę dot. braku informacji o TMC. Trudno nam jednak sprawdzać co jak funkcjonuje w którym państwie - po prostu ograniczone siły i srodki, które staramy się koncentrować na priorytetowych problemach. Pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 Dziękuję Dyrekcji za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted March 25, 2008 Ojciec Założyciel Share Posted March 25, 2008 W uzupełnieniu - TMC do montowanych przez nas nawigacji to koszt ok. 600 .... zł :wink: Szkoda, że do najnowszych wersji ekranów nie pasują .... :???: Pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 Szkoda, że do najnowszych wersji ekranów nie pasują .... :???: Najnowszych, czyli jakich? Koszt nie jest jakiś wielki, więc jak będę miał więcej wyjazdów za zachodnią granicę to pewnie się zgłoszę :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted March 25, 2008 Ojciec Założyciel Share Posted March 25, 2008 Legacy 08, Outback 08, Impreza 08. Pasuje do montowanej przez nas (= SIP) nawigacji do modeli do 07 włącznie + Tribeca. Pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 Legacy 08, Outback 08, Impreza 08. Pasuje do montowanej przez nas (= SIP) nawigacji do modeli do 07 włącznie + Tribeca. A jakie zmiany zostały wprowadzone w późniejszych modelach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Than_Junior Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 jejus, te wszystkie skroty mi sie juz merdaja Faktycznie TMC, a nie RDS... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted March 26, 2008 Ojciec Założyciel Share Posted March 26, 2008 Legacy 08, Outback 08, Impreza 08. Pasuje do montowanej przez nas (= SIP) nawigacji do modeli do 07 włącznie + Tribeca. A jakie zmiany zostały wprowadzone w późniejszych modelach? Moduł ekranu obsługuje zarówno nawigację (+ kompter pokładowy), jak i system audio. Sam ekran działa na nieco innej zasadzie. W efekcie opracowany uprzednio element elektroniczny "tłumaczący" sygnały ekranu dotykowego na odpowiednie polecenia dla montowanego modułu nawigacji przestał być kompatybilny z nowym urządzeniem. Próby opracowania nowego elementu jak na razie spełzły na niczym. Pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 W efekcie opracowany uprzednio element elektroniczny "tłumaczący" sygnały ekranu dotykowego na odpowiednie polecenia dla montowanego modułu nawigacji przestał być kompatybilny z nowym urządzeniem. Próby opracowania nowego elementu jak na razie spełzły na niczym. Wszystko da się zrobić Za parę dni może będę miał płytę z mapą to tego nie zrobimy :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
war3z Posted May 23, 2008 Share Posted May 23, 2008 Witam Bezskutecznie chce "uzdrowic" swoja navi w Tribeca o polska mape. Czy i kiedy bedzie mozliwosc zakupu polskiej mapy ? Rocznik auta 2007. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 Który to rocznik Twojej Tribecki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted May 27, 2008 Ojciec Założyciel Share Posted May 27, 2008 Rocznik auta 2007. Który to rocznik Twojej Tribecki? :roll: Do Tribeci nie mieliśmy map. Instalowaliśmy kompletny zestaw Kenwood z mapami Garmina, co też dalej na życzenie klienta czynimy (opcja odpłatna) Pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
p@dre Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 A do SIP'owskiego "patentu" bedzie pasował moduł KNA-G421 (forester 07) i ile by kosztował sam montaż ? Szanowna Dyrekcjo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted May 29, 2008 Ojciec Założyciel Share Posted May 29, 2008 Hmmm, niestety nie wiem. :???: O ile mi wiadomo było to KNA G520, ale nie jestem pewny - trzeba będzie sprawdzić :wink: Pozdrowienia [ Dodano: Pią Maj 30, 2008 10:54 am ] I ... już wiem. = pasuje. Co do kosztu usługi oraz "przejściówki" proszę o kontakt z lokalnym dealerem. Łaczę pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
p@dre Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Dziękuję Dyrekcji za konkretną odpowiedź Pozdrawiam [ Dodano: Wto Cze 03, 2008 11:38 am ] ...Co do kosztu usługi oraz "przejściówki" proszę o kontakt z lokalnym dealerem.Łaczę pozdrowienia Do jednego wysłałem e-mail i cisza ... :?: do drugiego dzwoniłem ... miał w ciągu godziny oddzwonić "specjalista" od navi ... 3 dzień nie potrafi chyba znaleźć telefonu :shock: ... ale jakoś mnie to zupełnie nie dziwi :!: [ Dodano: Czw Cze 05, 2008 11:53 am ] może sugerowana cena usługi na :arrow: PW ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts