Eryk Posted May 18, 2023 Share Posted May 18, 2023 Od 2020 roku pojawil sie w moim Outbacku problem z padajacym akumulatorem. Na poczatku myslalem ze poprostu dzieci zostawiaja zapalone swiatlo w samochodzie, ale po 2 wymianie akumulatora...w iedzialem ze cos nie tak. Okazuje sie ze w modelach na rynek USA niektore samochody maja problem z komputerem ktory zamiast byc uspionym drenuje akumulator w samochodzie. Problem jest znany Subaru USA i jest wydluzona gwarancja, ale najwazniejsze jest przeprogramowanie komputera w samochodzie. Bede to robil w ASO i sobaczymy jak to zda egzamin. Nasz 2017 rocznik dziala caly czas na oryginalny akumulatorze, a 2015 to juz chyba na 5-tym jest... Takze chcialem tak o tym wspomniec dla tych co maja sprowadzane modele z USA. Nie wiem jak ten problem jest rozwiazany w PL... Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo11 Posted May 19, 2023 Share Posted May 19, 2023 17 godzin temu, Eryk napisał(a): Od 2020 roku pojawil sie w moim Outbacku problem z padajacym akumulatorem. Na poczatku myslalem ze poprostu dzieci zostawiaja zapalone swiatlo w samochodzie, ale po 2 wymianie akumulatora...w iedzialem ze cos nie tak. Okazuje sie ze w modelach na rynek USA niektore samochody maja problem z komputerem ktory zamiast byc uspionym drenuje akumulator w samochodzie. Problem jest znany Subaru USA i jest wydluzona gwarancja, ale najwazniejsze jest przeprogramowanie komputera w samochodzie. Bede to robil w ASO i sobaczymy jak to zda egzamin. Nasz 2017 rocznik dziala caly czas na oryginalny akumulatorze, a 2015 to juz chyba na 5-tym jest... Takze chcialem tak o tym wspomniec dla tych co maja sprowadzane modele z USA. Nie wiem jak ten problem jest rozwiazany w PL... MY18,polift,narazie oryginalny akumulator siedzi,5 rok.Gęstość elektrolitu w miarę trzyma,woda dest.dolewana, ładowany co jakiś czas,póki co trzyma przyzwoite parametry.Fakt, że przy większym mrozie trochę mu ciężej, ale nie zaobserwowałem nadmiernego rozładowywania akumulatora po dłuższym postoju. Niemniej jednak czas rozejrzeć się za nową bateryjką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kytutr Posted May 22, 2023 Share Posted May 22, 2023 MY18, polift - na początku tego roku akumulator zaczął niedomagać po rozładowaniu, aż padł. Opisywałem przygody z nim w innym wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts