Marcin for Posted July 21, 2021 Share Posted July 21, 2021 (edited) witam. mam konkretne pytanie, czy jak zgasiłam auto podczas wypalania DPF i podniósł się poziom oleju to trzeba go wymienić czy można tak jeździć dalej? Pozdrawiam Edited July 21, 2021 by Marcin for Link to comment Share on other sites More sharing options...
FOR CVT Posted July 21, 2021 Share Posted July 21, 2021 7 minut temu, Marcin for napisał: podczas wypalania PDF dpf jesli juz o wymiane zadecyduj po stopniu rozrzedzenia oleju czyli zainwestuj 50zlotych w obd2 i program torque na telefon i przeczytaj watek: tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Gdańsk Posted July 21, 2021 Share Posted July 21, 2021 Ten cały DPF to o kant.....Same problemy tylko, w dodatku bardzo kosztowne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted July 21, 2021 Share Posted July 21, 2021 Ten cały DPF to o kant.....Same problemy tylko, w dodatku bardzo kosztowne.Trzeba było diesla nie kupować. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ir3n3usz Posted July 21, 2021 Share Posted July 21, 2021 11 godzin temu, Marcin for napisał: witam. mam konkretne pytanie, czy jak zgasiłam auto podczas wypalania DPF i podniósł się poziom oleju to trzeba go wymienić czy można tak jeździć dalej? Pozdrawiam Kontroluj poziom oleju. Ważne, żeby nie przybywało go zbyt często i żeby nie przekroczył poziomu maksimum. Limit rozrzedzenia oleju to 10%, po osiągnięciu tej wartość zapali się kontrolka DPF. W praktyce takie rozrzedzenie spowoduje prawie na pewno przekroczenie poziomu oleju ponad maksimum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ir3n3usz Posted July 21, 2021 Share Posted July 21, 2021 Godzinę temu, Michał Gdańsk napisał: Ten cały DPF to o kant.....Same problemy tylko, w dodatku bardzo kosztowne. jest na to prosty sposób Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin for Posted July 28, 2021 Author Share Posted July 28, 2021 A jak często włącza się wypalanie u was? I jak długo trwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts