damiano16 Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Kolejny problem który pojawił się kilka dni temu. Na wideo widać jak po pewnym czasie auto zaczyna szatkować jak by na 3 cylindry i obroty spadają na ~400/500. Zawsze się tak dzieje na ciepłym i zawsze musze odczekać ok 30sekund po czym jak chodzil równo, pach obroty podcina i nie równo pracuje. Ej207 99r. Proszę po raz kolejny o pomoc, ja juz wysiadam przy tym trupie 20210430_125441.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Kiedy ostatnio kontrolowane były luzy zaworowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano16 Posted April 30, 2021 Author Share Posted April 30, 2021 Podobno przy remoncie 4tys km temu ale pisze podobno bo nie byłem przy tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farmer Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 Sprawdź czy w momencie jak obroty spadają o 200 włącza się kompresor klimatyzacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 bez diagnostyki poprzez OBD, to można wróżyć z fusów. Jakie masz korekty, co rysuje pierwsza sonda, pewno masz już MAF, to co on tam mierzy itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano16 Posted May 1, 2021 Author Share Posted May 1, 2021 3 godziny temu, Farmer napisał: Sprawdź czy w momencie jak obroty spadają o 200 włącza się kompresor klimatyzacji. Brak gazu w klimie. Ostatnio była robiona uszczelka pod ssacym i trzeba było rozszczelnić układ. Wpadłem na mysl że zatankuje innego paliwa. Może jakieś słabej jakości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts