Damian Korzekwa Posted October 8, 2020 Share Posted October 8, 2020 Witam. Dzieję się następującą sytuacja , przy 4tys. Obrotów samochód przestaje na chwilę przyspieszać po mimo, że gaz jest w podłodze, obroty widać że falują , chwilową spadają. Sytuacja najbardziej odczuwalna w trybie manual 3 i 4 bieg. VID_20200917_150112824_HDR.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted October 8, 2020 Share Posted October 8, 2020 Nie ma opcji, proponuję oddać auto do ogarniętego mechanika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted October 9, 2020 Share Posted October 9, 2020 22 godziny temu, Damian Korzekwa napisał: Witam. Dzieję się następującą sytuacja , przy 4tys. Obrotów samochód przestaje na chwilę przyspieszać po mimo, że gaz jest w podłodze, obroty widać że falują , chwilową spadają. Sytuacja najbardziej odczuwalna w trybie manual 3 i 4 bieg. 22 godziny temu, Damian Korzekwa napisał: VID_20200917_150112824_HDR.mp4 Przy łagodnym przyśpieszaniu też tak się zachowuje? Mam wrażenie że ślizga. Teraz pytanie, kiedy wymieniałeś olej w skrzyni biegów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian Korzekwa Posted October 9, 2020 Author Share Posted October 9, 2020 Nie sprawdzałem w sumie czy przy łagodnej jeździe też się tak zachowuje, dziś to zobaczę. Jadąc w trybie automat sytuacja jak z filmiku nie występuje. Olej systematycznie był zmieniany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackname Posted October 9, 2020 Share Posted October 9, 2020 Cześć, miałem dziś taką samą akcję tylko, że w OBK 2.5i a automacie 4EAT przy 3 tys obrotów, zaczęło falować i szarpać, wyrzuciło Engine Check i kontrolka Cruise zaczęła migać. Jakbyś doszedł co i jak to podziel się spostrzeżeniami proszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 Cześć, miałem dziś taką samą akcję tylko, że w OBK 2.5i a automacie 4EAT przy 3 tys obrotów, zaczęło falować i szarpać, wyrzuciło Engine Check i kontrolka Cruise zaczęła migać. Jakbyś doszedł co i jak to podziel się spostrzeżeniami proszę.To zobacz co to za błąd się pojawił. Powinien być w pamięci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackname Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 6 hours ago, ewemarkam said: To zobacz co to za błąd się pojawił. Powinien być w pamięci. Błędy odczytałem z poziomu auta P0303 P0302 lecz okazało się, że przyczyną problemu jest instalacja gazowa. Na benzynie problem nie występuje, w poniedziałek wizyta w serwisie LPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts