Jump to content

EGR do Forestera SH

RozradowanyRadomirr

Recommended Posts

Posted

Witam,

widziałem że kilka osób zmagało się z błędami silnika i kontroli trakcji, dla których rozwiązaniem był nowy EGR.

Mechanik wspomniał mi o cenie ~2200zł za oryginalny i ~800zł za zamiennik. Na allegro jednak pełno EGRów do Subaru w okolicach 350zł.

Czy ktoś może podpowiedzieć czy warto się w nie pchać? Czy to jakiś badziew który za moment będzie do wymiany?

Pozdrawiam!

Posted

Bez EGR silnik będzie "oddychał pełną piersią" , za to ucierpi środowisko.

Posted

Oryginalny egr z tego co pamietam kosztuje okolo 1000. Skad 2200 nie wiem....

Można zaślepić, ale w wyższych rocznikach wyskakujewtedy błąd o niedrożności ukladu. U mnie tak jest. W 2012 nie powinno tego byc.

Posted
22 godziny temu, dommarc napisał:

Bez EGR silnik będzie "oddychał pełną piersią" , za to ucierpi środowisko.

jasne .....

Posted
21 minut temu, BartD napisał:

jasne .....

z czym się nie zgadzasz ?

Posted
36 minut temu, dommarc napisał:

z czym się nie zgadzasz ?

z wpływem na środowisko

Posted

Przy otwartym EGRze część spalin jest ponownie spalana, co powoduje że emisja tlenków azotu jest niższa.

To jest niezaprzeczalnie lepsze dla środowiska :D

Posted
W dniu 6.10.2020 o 17:17, RozradowanyRadomirr napisał:

Witam,

widziałem że kilka osób zmagało się z błędami silnika i kontroli trakcji, dla których rozwiązaniem był nowy EGR.

Mechanik wspomniał mi o cenie ~2200zł za oryginalny i ~800zł za zamiennik. Na allegro jednak pełno EGRów do Subaru w okolicach 350zł.

Czy ktoś może podpowiedzieć czy warto się w nie pchać? Czy to jakiś badziew który za moment będzie do wymiany?

Pozdrawiam!

Zmień mechanika, bo próbuje Cię naciągnąć. Oryginalny EGR w ASO kosztuje poniżej 1100zł. Wymiana trwa 40 minut max w Foresterze.  Nie kupuj zamienników, bo wytrzymują 1/10 tego co oryginał. Na oryginale zrobisz ze 150tyś km, a zamienniki często nie wytrzymują 15tyś km. Szkoda pieniędzy i czasu na zamiennik. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...