Dracula Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 Czesc, pacjent legacy iv 138km. W kabinie slychac dziwne dudnienie tak jakby kolo pasowe na wale sie konczylo lub dwumasa. Jednak paski zdjalem didnienie nie zniknelo. Gdyby to bylo sprzeglo to po jego wcisnieciu dudnienie powinno ustac. Dodam ze slychac tylko w kabinie pod maska nic takiego nie slychac. Niestety nie jestem w stanie nagrac dzwieku bo jest za cichy jednak na wolnych obrotach upierdliwy. Na wyzszych obrotach nie slychac. Wysłane z mojego 5051X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 2 godziny temu, Dracula napisał: Czesc, pacjent legacy iv 138km. W kabinie slychac dziwne dudnienie tak jakby kolo pasowe na wale sie konczylo lub dwumasa. Jednak paski zdjalem didnienie nie zniknelo. Gdyby to bylo sprzeglo to po jego wcisnieciu dudnienie powinno ustac. Dodam ze slychac tylko w kabinie pod maska nic takiego nie slychac. Niestety nie jestem w stanie nagrac dzwieku bo jest za cichy jednak na wolnych obrotach upierdliwy. Na wyzszych obrotach nie slychac. Wysłane z mojego 5051X przy użyciu Tapatalka Nasila się wraz z obrotami, czy wraz z prędkością jazdy? Czy jest to niezależne od w/w rzeczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracula Posted October 4, 2020 Author Share Posted October 4, 2020 Slychac tylko na niskich obrotach. Moge jechac 100km/h na luzie wtedy slychac. Na wyzszych obrotach albo ginie albo nie slychacWysłane z mojego 5051X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracula Posted October 6, 2020 Author Share Posted October 6, 2020 Po dluzszej jezdzie po miescie czuc smrodek palonej gumy. Jak ktos probowal ciac gume szlifierka to wie jakiWysłane z mojego 5051X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 A jak zdjąłeś paski, to rolki napinacza lekko się kręciły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracula Posted October 6, 2020 Author Share Posted October 6, 2020 Tak. Na paskach mie ma sladu. Maja ok 8tys najechane. Po zdjeciu paskow dudnienie nie milknie. Wykluczam wiec problem z napedem osprzetu. Dudnienie slychac w kabinie tylko. Moze jakis element gumowo metalowy. Poduszka? Na kanal dopiero w sobote bede mogl wjechacWysłane z mojego 5051X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracula Posted October 10, 2020 Author Share Posted October 10, 2020 Problem znaleziony. Podpora walu. Po dluzszej jezdzie nawet bieznia obraca sie w gumie. I przy okazji do eymiany prawa oslona przegubu przy skrzyni biegow. I teraz pytanie czy ktos jest w stanie podac numery z oryginalu? Legacy iv 2003r 138kuni.Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 Problem znaleziony. Podpora walu. Po dluzszej jezdzie nawet bieznia obraca sie w gumie. I przy okazji do eymiany prawa oslona przegubu przy skrzyni biegow. I teraz pytanie czy ktos jest w stanie podac numery z oryginalu? Legacy iv 2003r 138kuni.Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu TapatalkaPoszukaj:)http://opposedforces.com/parts/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracula Posted October 11, 2020 Author Share Posted October 11, 2020 Hmmm no dzięki. Osłone znalazłem. Ale gdyby ktos wydedukował jaki numer ma podpora wału to wklejam linka http://opposedforces.com/parts/legacy/en_b13/type_42/train/propeller_shaft/illustration_1/ z góry dziekuje za pomoc :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
raci Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Z tego co ja się orientowałem kiedy posypał mi się wał, Subaru traktuje to jako jedną część, także możesz zamówić co najwyżej cały wał za 5k. U mnie skończyło się na używce (150pln), ale zdaje się że zakłady zajmujące się regeneracją wałów napędowych bez problemu potrafią i podporę wymienić, musiałbyś podzwonić i popytać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Podpory są dostępne ale w zamienniku. Nie ma większego problemu aby ją wymienić. Wał jest rozkręcalny. Jedna śruba trzyma dwie części, widać ją przy krzyżaku środkowym. Trzeba zadzwonić do dobrej hurtowni motoryzacyjnej u zamówić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracula Posted October 11, 2020 Author Share Posted October 11, 2020 Juz namierzylem. Znalazlem nr oryginalu podpory walu. Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts