Jump to content

Impreza GH wymiana oleju w dyferencjałach / skrzyni

Luku

Recommended Posts

Posted

Moje google-fu zaprowadziło mnie na powyższy temat, ale on dotyczy forestera, czy podobnie jest w GH NA?

W dniu 28.06.2014 o 11:49, ozarek napisał:

osobny olej w przednim dyfrze jest przy automacie, w manualu olej jest wspólny ze skrzyni.

Co do skrzyni, wyczytałem, ze wymienia się olej co około 80 - 100k racja?

Posted
Godzinę temu, 1uq napisał:

Moje google-fu zaprowadziło mnie na powyższy temat, ale on dotyczy forestera, czy podobnie jest w GH NA?

Co do skrzyni, wyczytałem, ze wymienia się olej co około 80 - 100k racja?

Ja znów trafiłem na informacje że co 60 tys. Albo co 4 lata. Każdy producent olejów ma swoją stronę z doborem. 

np:

https://www.motul.com/pl/pl/lubricants/recommendations/5686b74db4e0b2c8efa536f3b523f67f?type_name=Impreza+2.0R+(2007-2012)

Posted

Karta przeglądowa ASO mówi co 60 tys. lub 4 lata czyli tak jak pisze @ewemarkam.

• 2 weeks later...
Posted

Archeologii czas

znalazłem filmy na przedni i tylny (nie czuję że rymuję)

a co do centralnego znalazłem takie cudo
https://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=1061318

rozumiem, ze centralny jest połączony ze skrzynią i lepiej nie ruszać żeby nie zepsuć?
o ile w skrzyni / silniku sobie poradzę, to czy wymiana w dyferach jest czymś co można zrobić "u śwagra na kanale" czy raczej się tym nie bawić i oddać komuś kto wie co robi? :)

• 2 weeks later...
Posted

W dyfrze  masz 2 śruby wyższa jest do wlewania oleju i sprawdzenia stanu oleju a dolna do spuszczenia

ja wymieniłem olej w skrzynia i dyfrze w warsztacie bo nie miałem odpowiednich kluczy :(

ale to prosta procedura

Posted
W dniu 29.09.2020 o 20:14, tomis napisał:

W dyfrze  masz 2 śruby wyższa jest do wlewania oleju i sprawdzenia stanu oleju a dolna do spuszczenia

ja wymieniłem olej w skrzynia i dyfrze w warsztacie bo nie miałem odpowiednich kluczy :(

ale to prosta procedura

W sumie - jak nie zepsujesz to się nie nauczysz :D

warto spróbować, nie rozkręcam pół auta, więc w razie W można się łatwo wycofać

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...