No name Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 (edited) Cześć. Czy ktoś z Państwa spotkał się z takim problemem, że klima po kilkunastu minutach działania prawidłowego przestaje chłodzić, choć kompresor działa Po kilku kilometrach po ponownym załączeniu przez jakiś czas klima znowu działa i tak w kółko. Sprawdzali w warsztacie, nabili choć niewiele, zmienili przekaźnik sterujący, wymienili ojej w kompresorze i nic. Nadal to samo. Macie jakieś pomysły? Pacjent Forek XT 2014 Edited August 18, 2020 by No name Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Ja tak miałęm, gdy mi się silnik przegrzewał. Wystarczyło ponad 98 stopni aby już wyłączało klimę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
No name Posted August 18, 2020 Author Share Posted August 18, 2020 16 minut temu, ewemarkam napisał: Ja tak miałęm, gdy mi się silnik przegrzewał. Wystarczyło ponad 98 stopni aby już wyłączało klimę. I jak sobie poradziłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
No name Posted August 18, 2020 Author Share Posted August 18, 2020 5 minut temu, No name napisał: I jak sobie poradziłeś? Ale po czasie jak znowu włączę to zaczyna działać mimo, że nie przestaję jechać Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 (edited) Było to UPG . Ale generalnie problem dopiero usunąłem na wiosnę gdy chłodnice wymieniłem. Bo przy 120-130km/h się już grzał. Kup ELMa na BT i kontroluj temperaturę, w zasadzie przyda się a kosztuje niewiele. Nie mówię Ci że akurat u Ciebie będzie taki problem. Sąsiad ostatnio walczył długo z klimą, finalnie okazało się że czujnik ciśnienia wali w pręta, jak go zmostkował to było dobrze, więc zakupił nowy. W Peugeocie (jakimś takim minivan nie znam modelu) czujnik jest na zaworku do dobijania. Wymiana trwa minutę i nie trzeba gazu spuszczać. Trzeba by sprawdzić czujnik gdy problem wystąpi, albo go zmostkować tymczasowo. Edited August 18, 2020 by ewemarkam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Borek Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 U mnie się sprzęgło kompresora zacinało i też przestała chłodzić raz na jakiś czas podczas jazdy. Wymiana łożyska klimatyzacji załatwiło sprawę Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipsx82 Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 (edited) W dniu 18.08.2020 o 10:28, No name napisał: Cześć. Czy ktoś z Państwa spotkał się z takim problemem, że klima po kilkunastu minutach działania prawidłowego przestaje chłodzić, choć kompresor działa Po kilku kilometrach po ponownym załączeniu przez jakiś czas klima znowu działa i tak w kółko. Sprawdzali w warsztacie, nabili choć niewiele, zmienili przekaźnik sterujący, wymienili ojej w kompresorze i nic. Nadal to samo. Macie jakieś pomysły? Pacjent Forek XT 2014 Jakie ciśnienia podczas postoju i jakie ciśnienia podczas jazdy w układzie ? Podjedź na lema 7 do BFF , powinni to ogarnąć. Edited August 21, 2020 by ipsx82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiwi 4ester Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 Może sprzęgło klimy do regulacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts