matmat Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 (edited) Cześć Chcę wymienić rozrząd w foresterze. Z paskiem i rolkami nie ma problemu, ale wpisałem mój model, rocznik i rodzaj silnika w wyszukiwarkę w kilku sklepach internetowych i wyskakują mi dwa różne rodzaje pompy wody - takie, które mają dwa króćce i takie które mają jeden króciec, a znalazłem jeszcze takie, które mają dwa po przeciwległych stronach. A informacje na zdjęciu z rokiem produkcji od do niekoniecznie pokrywają się z innymi producentami. Ktoś wie jak to wygląda w praktyce, to jest zależne od rocznika czy czegoś innego? Pozdrawiam Edited August 5, 2020 by matmat Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 (edited) A nie prościej zerknąć pod samochód i zobaczyć co tam masz. Pompę przecież widać jak wychodzi wąż do chłodnicy z niej, w dół czy do przodu. Możesz mieć u Siebie każdą z nich. http://opposedforces.com/parts/forester/en_s11/type_1/cooling_system/water_pump/ Wymień przy okazji termostat. Edited August 5, 2020 by ewemarkam Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiku Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 18 godzin temu, matmat napisał: Cześć Chcę wymienić rozrząd w foresterze. Z paskiem i rolkami nie ma problemu, ale wpisałem mój model, rocznik i rodzaj silnika w wyszukiwarkę w kilku sklepach internetowych i wyskakują mi dwa różne rodzaje pompy wody - takie, które mają dwa króćce i takie które mają jeden króciec, a znalazłem jeszcze takie, które mają dwa po przeciwległych stronach. A informacje na zdjęciu z rokiem produkcji od do niekoniecznie pokrywają się z innymi producentami. Ktoś wie jak to wygląda w praktyce, to jest zależne od rocznika czy czegoś innego? Pozdrawiam DO Forestera SG ma być 21111AA270 dwa króćce.Oczywiście wersja 125KW Koszt w ASO 596,55 brutto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirasek Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 Zależy od okresu produkcji, nawet na wklejonym screenie jest o tym informacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matmat Posted August 6, 2020 Author Share Posted August 6, 2020 @mirasek Masz racje, zależy od okresu produkcji, ale moje wątpliwości wynikały głównie z tego, że różne firmy podają różne przedziały czasowe. Ogólnie ,,zagadkę'' rozwikłałem wczoraj w 15 minut zdejmując plastikową osłonę silnika - nie wiedziałem, że pompa jest tak ładnie na widoku. Dzięki wszystkim za odzew Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts