Premo Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Jako, że na trasach brakuje tego 6 biegu zastanawiałem sie czy da się zamieścić skrzynię na tą z Diesla. A jeżeli tak to jak by to jeździło. Nie znam się na tych tabelkach, przełożeniach itd. dlatego pytam mądrzejszych Można tanio kupić taką skrzynię wiec cała operacja nie powinna byc droga, tylko czy warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beavis Posted November 24, 2019 Share Posted November 24, 2019 Zgłębiam temat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karenz Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Nie warto , taki samochód będzie praktycznie niezdolny do jazdy , jedyna twoja nadzieja to wymienić zębatki 5/6 biegu jaki tam masz , to operacja dość prosta ale w subaru pracochłonna normalnie w jakimś vagu to 5 bieg jest pod pokrywką i z kanału taka operacje można zrobić w godzinę. Robiłem coś takiego kupiłem zepsutą skrzynie z diesla i zamieniłem moje 32 na 35 zębów uzyskałem spadek obr o ok 15-20 % ale nie było to w subaru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Mocna benzyna powinna sobie poradzić ze skrzynią z Diesla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts