Toimi Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 (edited) W moim XV muszę zapewne wymienić przednie łożysko. Sęk w tym że auto musi jeszcze przejechać kilkaset km. Pytanie właśnie czy może? Tak jest łożysko razem z piastą. Może to się rozsypać i być niebezpieczne? Ostatnio zanim ustaliłem co to szum to jeszcze sporo przejechałem ale łożysko zużyło się samoczynnie, a tu doszło od uderzenia. Opinie kierowców innych marek są podzielone a jak opinie kierowców Subaru? Edited January 29, 2019 by Toimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 Wymień i nie czekaj. W Legacy rozsypało mi się łożysko na autostradzie (przedtem przez 200km zastanawiałem się co to za piski jak koło barierki przejeżdżam). Pokonanie 30km z rozsypanym łożyskiem z prędkością ślimaka (dobrze, że to było przy zjeździe z autostrady) i przystankami co kilka minut by sprawdzić temperaturę koła - bezcenne. Po dotoczeniu się do serwisu z łożyska nic nie zostało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 9 godzin temu, Toimi napisał: a tu poszło od uderzenia jezeli uszkodziles mechanicznie wymien czym predzej i nie smigaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
FanSub Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 12 godzin temu, Karas napisał: jezeli uszkodziles mechanicznie wymien czym predzej i nie smigaj Przyłączam się do rady Karasia - nie ma na co czekać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toimi Posted February 4, 2019 Author Share Posted February 4, 2019 Tak też postanowiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czecha Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 Toimi ja tez mam dziwny szum który nasila się pomiędzy 60 a 80 km na godzinę czy może to być łożysko. Szum jest centralnie w kabinie i ciężko jest ustalić z której strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 łożysko tylko czego i które tzn czy w kole czy w skrzyni biegów. Auto na podnośnik i do sprawdzenia przez ogarniętego mechanika /użytkownika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts