Jump to content

Fotek sg 2.0 - długo trzeba kręcić

coocer

Recommended Posts

Posted

Problem pojawił się dopiero 2 razy ale trochę mnie zaniepokoił. Po 30 min wizycie w sklepie musiałem dłużej podkręcić żeby zapalił a jak zapalił to przez parę sekund wolne obroty były bardzo wolne.

Dzień wcześniej prawdopodobnie tankowalem v-powera 100 żeby mu dobrze zrobić.

nastepnego dnia bez problemów przejechałem 300 km i stałem na mrozie. Nic się nie działo.

Dziś żona zameldowała taki sam przypadek .

Mechanik sugeruje wtryski do czyszczenia.

Mieliście taka przypadłość? Co wlać żeby bezpiecznie przetkac?

Posted

A ja bym jeszcze obstawiał opadające paliwo. Może jakaś drobna nieszczelność i łapie powietrze.

Posted

Pompa paliwa albo nieszczelnosc w ukladzie paliwowym. Jak przekrecasz kluczyk (ale tylko zeby wlaczyc prad, bez odpalania) powinienes uslyszec pompe paliwa podnoszaca cisnienie-tak ok. 2-3 sekundy. Wlacz tak stacyjke kilka razy podpompowujac paliwo do ukladu. Jesli wtedy odpali od razu to juz wiesz ze albo pompa, albo gdzies cieknie, albo moze filtr paliwa. W moim przypadku byla to pompa. Nie pamietam czy jest tam regulator cisnienia paliwa, a przeciek mogl wystapic pod maska, w przyblizeniu nad kolanami kierowcy-tam ida przewody paliwa.

Posted

dzięki. czy przez obd można jakoś to sprawdzić?

Posted

Nie mam pojęcia- ja odkryłem to "łopatologicznie" :-). Komp pewnie pokaże jak ciśnienie spadnie bardziej drastycznie-w końcu musi być jakiś sygnał do obliczania dawki paliwa.

Posted

spoko na razie zgodnie z zaleceniem wlalem płyn do czyszczenia wtryskow. zobaczymy czy pomoze

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...