Sami Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Gdzieś tak od tygodnia obserwuję dziwne zjawisko u siebie - podczas ruszania, czasem też przy zmianie biegu na 2, a także przy redukcji i hamowaniu silnikiem w momencie puszczania pedału sprzęgła słychać czasem takie jakby skrzypienie. Ni to z pod nóg, ni gdzieś z tyłu.. nie potrafię zlokalizować tego dźwięku. Trwa dosłownie chwilę, pomiędzy pierwszym "złapaniem" sprzęgła a całkowitym sprzęgnięciem. Nie mam pojęcia co to może być, całe sprzęgło było wymieniane jakoś z 2 lata temu. To tym bardziej wkurzające, że wystawiłem auto na sprzedaż... help? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ŚwiniakCT Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Może poduszka silnika ? Zima robi swoje Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt72 Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 raczej na pewno ktorys z elementow gumowych lub jesli masz gdzies zalozone polibusze . u mnie skrzypia elementy zawieszenia jak jest zimno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sami Posted January 29, 2015 Author Share Posted January 29, 2015 U mnie też skrzypią mocowania stabilizatora z przodu (poli), ale przy przejeżdżaniu przez policjanta, a nie przy ruszaniu Poduszka silnika... sprawdzę, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareckiislandia Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 Sprawdź kość pod maska. Skoro była ruszana przy wymianie sprzęgła . Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRU Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 A może osłony termiczne kolektorów wydechowych?Może trzeba dokręcić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts