Jump to content

Fotel regulowany elektrycznie SH

SubaruSK

Recommended Posts

Nabyłem Forka XT. Zanim trafiłem na tego właściwego, trochę pooglądałem na Słowacji, jeździłem dwoma, kupiłem w Polsce trzeciego jakiego wytypowałem. Wszystkie egzemplarze były wyposażone w elektryczną regulację fotela kierowcy – i wszystkie były popsute L

Mianowicie, lewa strona z przodu siedziska się nie podnosi. Cały fotel idzie do góry, lewy przód nie.

Czy spotkaliście się z czymś podobnym, i próbowaliście usunąć bubla? Jest to trudne, co się tam pofajdało?

Żeby wyjąć fotel to masz 4 śruby i 4 wtyczki nie jest to trudne, zajmuje 5 minut.

Jak przyglądałem sie temu mechanizmowi to wyglada dziwnie bo tylko prawa strona ma mechanizm do unoszenia, a lewa jakby podąża za nią...

Premo, dzięki za odpowiedź we właściwym temacie. Jak się zrobi cieplej, to na pewno wykręcę i sprawdzę, co nie gra. I tak mam stopy od fotela do konserwacji, nigdzie nie ma rdzy, tylko na tych blachach.

Czyli jak mechanizm jest z prawej strony, to lewa trzyma się tylko dzięki sztywności konstrukcji siedziska? Jak tak, to słabo … może to być problem.

• 2 months later...

No i sprawdziłem, co prawda bez wykrecania, ale wiem o co kaman. Z lewej strony jest jedna podpora którą Subaru (albo jakiś inny LEAR) zbyt słabo zagrzał punktowo do ramki siedziska. Do poprawki.

• 1 month later...

Mam ten sam problem... (plus podrdzewiałe nogi fotela).... co prawda nie wiem jeszcze jak to naprawić ale planuję zająć się tym niebawem...

W tym sezonie? :-D :-D

A tak poważnie to bez odkręcania fotela ciężko mi zorientować się co do czego trzeba przyspawać. Do tego nie miałem zbyt dużo czasu na patrzenie się na problem. Tak to już jest przed okresem ogórkowym...

Edited by Szaql

• 3 weeks later...

Tak informacyjnie oświadczam, że temat "oberwanego" fotela jest już załatwiony przez pewien serwis w Józefowie :)

Teraz jest juz komfortowo .... i symetrycznie :)

serdecznie polecam

Edited by Szaql