Jump to content

Pokrywa lakiernicza - Forester - pomiar z ASO

arnoldpe

Recommended Posts

Witam,

posiadam wynik pomiaru powłoki lakiernicznej Forka, którym jestem zainteresowany. Pomiar wykonywany w ASO Subaru. Czy można w związku z tym powiedzieć coś więcej ? Myślicie, że mocny dzwon z boku ?

post-13830-0-95260000-1403628545_thumb.jpg

Witam,

posiadam wynik pomiaru powłoki lakiernicznej Forka, którym jestem zainteresowany. Pomiar wykonywany w ASO Subaru. Czy można w związku z tym powiedzieć coś więcej ? Myślicie, że mocny dzwon z boku ?

Poza tylnym lewym bokiem auto wyglada na posiadajace oryginalna powloke lakiernicza... Grubosc 1050 to duzo ale na pewno byla tam szpachla stad tez grubsza powloka teraz... Autko pewnie mialo szkode parkingowa lub felikatne uderzenie w bok... Nic szczegolnego i nie powinno to przekreslac Twojego zainteresowania tym forkiem... Jesli wszystko inne jest ok to mozna sie zastanawiac.... 100% nie bylo tam duzego wypadku.

Zwróć uwagę ze lewy tylny narożnik oberwal a szpachli poszło tez trochę na górny element miedzy dachem a drzwiami po lewej stronie. Przedni prawy narożnik był tez naprawiany a cały przód cieniowany. Oryginalny lakier to ok 90nm, 140 i wyżej to juz druga warstwa lub dodatkowy klar czyli bezbarwny

Dzięki wszystkim za odpowiedź. Większość z Was potwierdza to samo, co ASO, że nie był mocno trzepnięty (podłóżnice całe nie ruszane), więc chyba warto się zainteresować. 

Dzięki wielkie za pomoc. Jak pojadę obejrzeć wrzucę foty z wyjazdu. 

Pozdrawiam

• 2 weeks later...

witam tez interesuje sie tym forkiem warto jechac?

Jechać zawsze warto. Ogólnie historię ma praktycznie całą. Z tego co mi wiadomo bok nie był specjalnie dobrze zrobiony. Jednak technicznie jest w BDB stanie.