Cze-czen Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 Wiem, że to głupota, ale doprowadza mnie do szału.Listwa na drzwiach kierowcy powoli i skrupulatnie zaczyna odchodzić.Widzę już kilka spinek i nie wiem co z tym zrobić.Znalazłem wątki o klejeniu listwy w matizie i poldku, ba nawet w skodzie to się zdarza, ale nic o subaru Padają propozycje kleju do szyb i dwustronnej taśmy klejącej. ale mam wrażenie, że listwa w OBK jest zbyt wypukła i powierzchnia styku może być zbyt mała. Ma ktoś sprawdzony sposób co z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 Do przymocowania tej listwy potrzebna jest grubsza taśma dwustronnie klejąca. Dzisiaj będę miała przyklejaną tę listwę, ale z drzwi tylnych więc mogę zapytać co to za taśma. Tak czy siak musisz tę listwę najpierw zdjąć z drzwi, oczyścić z resztek starej taśmy i przymocować z powrotem. Uważaj, żeby nie połamać spinek, bo to się dość często niestety zdarza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cze-czen Posted June 3, 2014 Author Share Posted June 3, 2014 Lepiej powiedz kto i za ile Ci zakłada Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 Klej do szyb zalatwi sprawe na dobre a tasma moze sie odkleic. Mialem juz takie przypadki ze tasma nie wytrzymala i listwa odleciala a po przyklejeniu jej klejem do szyb problem juz nie powroci warunek to odluszczona oraz czysta powierzchnia listwy i drzwi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 Lepiej powiedz kto i za ile Ci zakłada A taki znajomy z Gdańska, nie robię tego w ASO Mialem juz takie przypadki ze tasma nie wytrzymala i listwa odleciala a po przyklejeniu jej klejem do szyb problem juz nie powroci To ja z autopsji nie polecam takiego rozwiązania. Lepiej mieć listwę, którą można zdemontować i wymienić na inną Mnie w kwietniu stuknęło pewne auto i połamało mi listwę właśnie. Drzwi są OK dlatego wymieniam tylko listwę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panther Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 (edited) Możesz użyć taśmy dwustronnej np. wurth lub nieco tańszej tesa. Nie polecam taśm do stosowania w pomieszczeniach. Dobra będzie jakaś outdoor znosząca wilgoć i niskie temperatury. U siebie użyłem taśmy do przyklejania skrzynek pocztowych do drzwi Kleiłem późną jesienią i na wilgotno - na razie jest o.k. Edited June 3, 2014 by Panther Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucash Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 też mnie to czeka. Ja mam taką taśmę http://allegro.pl/tasma-dwustronna-klejaca-3m-vhb-rp45-1-2-cm-x-5-m-i4134420186.html Nie mogę się chwilowo zabrać bo mam inną przypadłość. U mnie róg listwy się odkleił i wykrzywił :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts