AMK Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 (edited) Witam, mam nowego Forestera (dwa tygodnie) 2.0 benzyna, manual. Parę razy pojawił się problem jak w temacie: czyli po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu zero reakcji - tzn zapalają się kontrolki, ruszają wskazówki, rozkładają się lusterka, ale nie odpala (rozrusznik też nie kręci). Pomaga wyjęcie kluczyka, ponowne włożenie do stacyjki i przekręcenie (na ogół wykonuję tę czynność wolniej, niż za pierwszym razem) - wtedy odpala. Mam się martwić czy to normalne - może immobilizer działa z opóźnieniem? Edited May 28, 2014 by AMK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avic Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Po przekręceniu kluczyka gaśnie całą elektryka w aucie, czy po prostu nie można auta odpalić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMK Posted May 28, 2014 Author Share Posted May 28, 2014 przeedytowałem - kontrolki są, lusterka się rozkładają, tylko nie odpala rozrusznik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 U mnie była taka sytuacja w imprezie, okazało się że padła stacyjka, daje 99 % że to jest właśnie to, aczkolwiek pozostaje 1 % Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdrianR Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Przewody? Akumulator? Masa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avic Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 @@AdrianR, też o tym myślałem na początku, ale jakby to było to, to po przekręceniu kluczyka gasła elektryka w aucie. Jak nie gaśnie - to musi być albo stacyjka, albo coś z zapłonem - np immo, ale to raczej mało prawdopodobne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystek07 Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 powoli kręcić trzeba będzie działał bo wóz musi się do nowego właściciela przezwyczaić! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof0430 Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Z tego co kojarzę to immo odcina chyba pompę paliwa a nie możliwość kręcenia rozrusznikiem. Chyba że w Subaru jest inaczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mumas Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 (edited) A ja miałem podobnie. Wziąłem inny komplet kluczyków - działało przez dłuższy czas, teraz raz po raz pojawia się podobny objaw. Co ciekawe pomaga odpuszczenie sprzęgła i ponowne wciśnięcie. Odpala od razu. Aha, byłem w ASO - nie wiedzą, co ciekawsze u nich problem się nie objawił Edited May 30, 2014 by Mumas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts