Jump to content

Legacy kombi II 1998 - silnik tylnej wycieraczki

SLEPSON

Recommended Posts

• 2 weeks later...
jak w temacie tylko z pytaniem, czy będzie ewentualnie pasować silniczek z III generacji ? na fotkach z allegro wygląda niby identycznie jak ten, z mojej wersji.

A masz silniczek spalony? Zazwyczaj zatarciu ulega oś wycieraczki. Ściąga się wycieraczkę, rozbiera mechanizm, przeciera ośkę drobnym papierem ściernym i aplikuje sporo dobrego smaru. Potem złożyć i czekać kolejne 2-3 lata na kolejne zatarcie. Ewentualnie częściej używać tylnej wycieraczki :)

jak w temacie tylko z pytaniem, czy będzie ewentualnie pasować silniczek z III generacji ? na fotkach z allegro wygląda niby identycznie jak ten, z mojej wersji.

A masz silniczek spalony? Zazwyczaj zatarciu ulega oś wycieraczki. Ściąga się wycieraczkę, rozbiera mechanizm, przeciera ośkę drobnym papierem ściernym i aplikuje sporo dobrego smaru. Potem złożyć i czekać kolejne 2-3 lata na kolejne zatarcie. Ewentualnie częściej używać tylnej wycieraczki :)

Ta tak, wiem. Sprawdzane było = spalony. Mam już nówkę i pamiętam o przecierce ośki :) Dzięki!

No i znów niespodzianka :angry:

now silniczek, który do mnie dotarł, mimo, że sprawdzony po VIN i "dedykowany" niestety różni się od zamontowanego w moim aucie.

W związku z tym poszukuję takiego jak na zamieszczonej fotce (z prawej) MOŻE BYĆ ZFAJCZONY, dobry mechanizm przełożę sobie z tego działającego.

silnik_wycieraczka_tyl_LegacyGX 1998.jpg

Pozdrawiam.