Jump to content

swiece

jorgen

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie czy da sie bez dokręcania sprawdzic czy kktóraś świeca nie działa? Np. Czy ecu explorer lub inny interface pokaze cos?.

Pytam bo na biegu jałowym czuję na siedzeniu drgania ale wskazówka obrotów ani drgnie. Czy to moze byc cos innego. Bledow zadnych nie ma.

jakby któraś ze świec nie działała to wypadające zapłony pokaże ECU, skoro się tak nie dzieje to raczej możesz przyjąć ich poprawną pracę, Ale jeżeli nie wiesz w jakim są stanie to dla spokoju wypadałoby tam przynajmniej zerknąć.

Ale pokaze w postaci błędu? Dodam jeszcze że to jest takie wrażenie jakby pod siedzeniem mial wydech lekkie drgania a wskazówka nie drgnie

Ale pokaze w postaci błędu? Dodam jeszcze że to jest takie wrażenie jakby pod siedzeniem mial wydech lekkie drgania a wskazówka nie drgnie

Auto kipilem jak mialo 80tys mil ostatnia pieczatka z serwisu byla przy 73 tys mila a rozrzad wymieniali przy 63 tys mil.

Mysle ze przy rozrzadzie sprawdzali zawory ale to roznie bywa szczególnie w uk. Czy jak sa zawory do roboty to je jakos slychac?

Zaworów nie słychać. A jak słychać to często już za późno.

Są specjalisci co po odczycie parametrów potrafią powiedzieć czy zawory ok

Objaw rozregulowanycg zaworów to ustalenie budy, przygasanie na zimnym i czasami kontrolka cel

Dzisiaj otorzylem maske i wydaje mi sie ze nie buja silnikiem powiem tak wcześniej mialem s-turbo i mi sie wydaje ze bardziej sie bujal. Mam jeszcze jedno pytanie jak czy to takie drgania moga byc od poduszki pod skrzynią? Bo gałka ma dokladnie takie same drgania.

Nierównomierną pracę silnika to się nasłuchuje od strony wydechu. Tam najładniej słychać każde zachwianie w kolejnych zapłonach.

To mogą być zawory, świece, kable, cewki. Najbardziej prawdopodobne są zawory albo kable.

Edited by suberet