Jump to content

Wyciągnięcie wkładu stacyjki - SI '98

coocer

Recommended Posts

Hej,

Znalazlem filmik na youtube gdzie pokazana jest procedura wyciągnięcia bębenka (wkładu) stacyjki w starym Legacy.

.

Próbowałem zrobić to samo ale nie jestem w stanie wcisnąć zabezpieczenia tak zeby wkład wyskoczył. Gdzie na forach doczytałem, że w starej imprezie nie jest to możliwe bez wiercenia / nacinania.... Jak to wygląda w praktyce? Kluczyk na ciasnych lewych juz sam wypada :)

Kupujesz "surowy" kluczyk do subaru,dorabiasz a pestkę z immo wyciągasz ze starego kluczyka i wkładasz do nowego,jest to serwisowo przewidziane i łatwe w wykonaniu,ale 98 może niemieć immo,powtarzam może niemieć,pozdro.

Immo jest bo przy mocnym lewym I kluczyku w nogach pasazera auto zgaslo :D. Problem w tym ze nowy kluczyk niewiele lepiej siedzi w stacyjce.... narazie kluczyk jest na gumce ale bardzo nie lubie takiej niebezpieczniej partyzantki.

Prawdopodobnie ząbki w stacyjce się "nie zakleszczają" z ząbkami w kluczu,poza tym w stacyjce subaru jest zamek który "trzyma kluczyk" ,spróbuj potraktować wd40 lub innym smarem i zobaczymy,pozdro.

• 2 weeks later...

@Lucza, dzieki, niestety reanimacja nie powiodla sie alternatywa dla WD40 to chyba tylko kropelka :D

BTW nice location ;) sláinte!

Edited by coocer