coocer Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Hej, Znalazlem filmik na youtube gdzie pokazana jest procedura wyciągnięcia bębenka (wkładu) stacyjki w starym Legacy. .Próbowałem zrobić to samo ale nie jestem w stanie wcisnąć zabezpieczenia tak zeby wkład wyskoczył. Gdzie na forach doczytałem, że w starej imprezie nie jest to możliwe bez wiercenia / nacinania.... Jak to wygląda w praktyce? Kluczyk na ciasnych lewych juz sam wypada Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 mi pomogło dorobienie kluczyka, ale SI MY98 ma już chyba immo wiec tanio nie będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Kupujesz "surowy" kluczyk do subaru,dorabiasz a pestkę z immo wyciągasz ze starego kluczyka i wkładasz do nowego,jest to serwisowo przewidziane i łatwe w wykonaniu,ale 98 może niemieć immo,powtarzam może niemieć,pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coocer Posted October 17, 2013 Author Share Posted October 17, 2013 Immo jest bo przy mocnym lewym I kluczyku w nogach pasazera auto zgaslo . Problem w tym ze nowy kluczyk niewiele lepiej siedzi w stacyjce.... narazie kluczyk jest na gumce ale bardzo nie lubie takiej niebezpieczniej partyzantki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 Prawdopodobnie ząbki w stacyjce się "nie zakleszczają" z ząbkami w kluczu,poza tym w stacyjce subaru jest zamek który "trzyma kluczyk" ,spróbuj potraktować wd40 lub innym smarem i zobaczymy,pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coocer Posted November 2, 2013 Author Share Posted November 2, 2013 (edited) @Lucza, dzieki, niestety reanimacja nie powiodla sie alternatywa dla WD40 to chyba tylko kropelka BTW nice location sláinte! Edited November 2, 2013 by coocer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts