KamilP Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 (edited) Mam pytanie do uzytkownikow Legacy IV - czy zauwazyliscie, zeby przy predkosci 160km i wiecej (autostrada oczywiscie) maska na wysokosci swiatel sie trzesla (wibrowala)? Ostatnio w trasie mialem wrazenie jakby za chwile miala sie otworzyc.. Edited July 29, 2013 by KamilP Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Przy mniejszych też, szczególnie jak jest wiatr. Wrażenie na początku okropne, ale później się już nie zwraca uwagi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike85 Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Odkręć trochę odboje maski i obserwuj przy najbliższej trasie 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinK Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 to wyobraź siebie co się dzieje w STi z dużym kurnikiem ale jeszcze chyba nikomu się nie otworzyła w czasie jazdy Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevada Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Też ostatnio zauważyłem takie zachowanie maski w Outbacku, aż zjechałem na bok, żeby sprawdzić czy zamek się nie otworzył. Wszystko wskazuje na to, że normalne i niegroźne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted July 30, 2013 Author Share Posted July 30, 2013 dzieki za odpowiedzi, czyli mozna cisnac to wyobraź siebie co się dzieje w STi z dużym kurnikiem hehe, fakt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 W WRX- ie jest to samo. Dla świętego spokoju lepiej nie patrzeć na maske. Mnie w każdym razie jeszcze się nie otworzyła.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 Ciekaw jestem jak jest w lesniku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Zwolnić i problem zniknie Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Ciekaw jestem jak jest w lesniku? Sytuacja identyczna,przy odpowiedniej prędkości maska pracuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 (edited) I wszystko jasne, TTTM po raz kolejny! Edited August 1, 2013 by KamilP Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Ciekaw jestem jak jest w lesniku? Sytuacja identyczna,przy odpowiedniej prędkości maska pracuje. Ale mimo wszystko nie tak mocno jak w WRX-ie. Ostatnio jechałem autostradą Forysiem 2.5 XT i zdecydowanie nie ma porównania. U mnie już przy 100 km/h widać falowanie (maska seryjna, bezwypadkowa), a w leśniku dopiero przy 140 nieznacznie się unosi. Tak czy inaczej można się przestraszyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 U mnie widac przy ok. 150-160km/h Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian.R Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 W kazdym subaru z wlotem tak jest. Pamietam wrx 07... Tam maska byla dodatkowo aluminiowa i nie tylko wibrowala ale powyzej 150kmh widac bylo jak boczki maski przy swiatlach sie odchylaja/odginaja po zahamowaniu wszystko wracalo na swoje miejsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepe Dragunov Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 Ja nie mam problemu z falującą maską, za to guma uszczelniająca kurnik przy 200 gwiżdże jak sam diabeł z radości... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 Ja nie mam problemu z falującą maską, za to guma uszczelniająca kurnik przy 200 gwiżdże jak sam diabeł z radości... to chyba nie guma od kurnika.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Jednak diabeł ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepe Dragunov Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Ja nie mam problemu z falującą maską, za to guma uszczelniająca kurnik przy 200 gwiżdże jak sam diabeł z radości... to chyba nie guma od kurnika.... Guma jednak, zależy czy wieje mocno z boku. Czasem wcale nie słychać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Kwestia przyzwyczajenia. Przy 250 km/h strasznie lata, ale się nie otworzy. Ba! Nawet, jak zluzujesz maskę przez pociągnięcie dźwigni z kabiny, to zaczep będzie nadal trzymał, dopóki ręcznie nie pociągniesz dźwigni pod maską. Wiem, ćwiczyłem (głównie dlatego, że w moim drugim samochodzie otwieranie bagażnika jest tam, gdzie w subaru otwieranie maski. I czasem mi się myli :-) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts