Jump to content

Potrzeba pomoc

antikos

Recommended Posts

witam pacjent mitsubishi exlips gsx 2.0 t, zrobiliśmy głowice, nowe turbo od evo V, wszystko złożone zgodnie ze sztuką, i samochód odpala ale jak się trochę zagrzeje to zaraz gaśnie, musi ostygnąć i dopiero wtedy zapali znów,

Macie pomysł co to może być ? wiem że szklana kula by powiedziała więcej, ale co na 1 strzał sprawdzić - czujnik cieczy ?? niby mechanik sprawdzał i jest ok a samochód dalej gaśnie .

Pomożecie

gaśnie i już czy przerywa wraz ze wzrostem temperatury ? czy nie jest to tak że nie temperatura tylko czas pracy wpływa na ten objaw ? termostat jest czy go brak ?

Edited by xt6

gasnie nic nie przerywa, chodzi silnik chwilkę powiedzmy 5 minut i koniec, nauczony doświadczeniem sprawdziliśmy wszystkie czujniki i są ok, termostat jest, były już z nim problemy ale z tego co pamiętam wymieniony na nowy, ogólnie wszystko nowa poza wałem, a tak głowice zrobione, tłoki nowe, panewki, uszczelki no i turbina od evo, złożone i kiszka.

gaśnie!! nic więcej się nie dzieję, samochód stoi, jeszcze nie śmigane, tak jak piszę odpalę, zagrzeję się trochę i out, słychać że pompa działa, paliwo dostaje, kręci ale nie zaskakuje, też myślałem że czujnik ale czujnik cały zdrów

Oskar jest? I piszesz ze czujnik cały ale to nie znaczy ze ma dobry sygnał , albo podmien albo sprawdzić oscyloskopem co sie dzieje z sygnałem . No i czy iskra jest w momencie gdy gaśnie

Edited by Bodzlo

• 4 weeks later...