Jump to content

sprzęgło, potrzebna pomoc


loader99
 Share

Recommended Posts

hej

zakopalem subarke w zaspie, jak wyjechałem to sprzegło pedał sprzegła zaczął ciężko sprężyście chodzić, dopatrzyłem sie pod maską że jak naciskam na sprzegło to nie ciągnie takiej linki zakończonej gwintem, bo nakrętka sie odkręciała.. skreciłem inna na maxa ale nadal cięzko chodzi..

czy mógłby mi ktoś podesłać foto jak to wygląda poprawnie skrecone??

(impreza 1.6, rok 1993)

Pozdro

 

Albo inczaej, impreza jezdzi normalnie, tylko pedał sprzegła chodzi sprezyscie i bierze w górnej czesci... co mogło sie stac??

Link to comment
Share on other sites

Dotarłeś sprzęgło i dlatego pedał bierze wyżej :D W nie długim czasie prawdopodobnie będziesz musiał go zmienić...

 

A na lince możesz podregulować skok pedała.

Link to comment
Share on other sites

eh ;/

 

a co do regulacji na lince, to do (chyba wysprzeglik) na obudowie skrzyni tam jest jeszcze druga linka polączona z pompą chyrauliczna jak sie domyslam, i ta linka wogóle nie była zakrecona - moze sie nakretka wykreciła, to którą linką regulować tą do wysprzeglika czy tą do pompy ?? (ciensza czy grubsza?)

Link to comment
Share on other sites

dobra wyregulowałem na głównej lince, a na tej cieńszej puściłem na minimum, tak aby sprezyna na pompie (o ile to jest pompa) nie była naprężona - po regulacji wszystko wróciło do normy.

 

Zastanawiam sie tylko co było przyczyną że pedał poszedł do samej góry, czy rzeczywiście przypaliłem tarcze.... no ale w sumie jesli chodzi o ciągniecie samochodu to nic sie nie zmieniło, albo nie odczuwam różnicy.. hmmm, no nic narazie jest ok.

Pozdro i dziex za info.

 

to nie ciągnie takiej linki zakończonej gwintem, bo nakrętka sie odkręciała.. skreciłem inna na maxa ale nadal cięzko chodzi..

 

za duzo nie kręc bo to pewnie linka hilholdera :rolleyes: ( chyba byl w tym modelu)

 

hmm po doczytaniu co to jest i jak tego używać - hill holder - stwierdzam wow :) dokładnie to jest wmontowane a nie żadna pompa jak pisałem wcześniej... i dodam że działa w mojej subarce bez zarzutu ....

Pzdr

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...