Jump to content

Impreza GT '99 lekko slabnie prosze o pomoc....!!!!!!


szyja1000
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich posiadam Impreze '99 GT 218KM i jest taki dziwny objaw moze mi ktos pomoze; silnik przy przyspieszaniu w granicach 2-3 tys.km. lekko sie chwieje tzn.przyspieszy lekko zwolni i pozniej dalej juz przyspiesza normalnie.Wymienione zostaly swiece kable wysokiego napiecia i w dalszym ciagu jest to samo, ponadto został wyczyszczony czujnik polozenia wału bo okazało sie po wyciagnieciu ze jest brudny-wyczyszcilem go i dalej jest to samo.Dodam jeszcze ze nie pali sie na desce Check Engine.........Czy ktos z was przerabiał podobny problem......Pozdrawiam i czekam na opinie.

Link to comment
Share on other sites

Miałem to samo, pomogło przeczyszczenie przepustnicy i uszczelnienie dolotu (dokładnie która z tych rzeczy nie wiem, ale zrobiłem obie i już nie przerywa podczas przyśpieszania). Co do komputera to najprościej będzie wziąć kabelek ze standardem OBDII (może być jakikolwiek vagowski, taki za 30PLN) + ECUExplorer i lapotp. Do podstawowej diagnostyki wystarczy.

Link to comment
Share on other sites

Auto było podpiete pod komputer i wszystko jest oki. tzn.przeplywomierz,sonada lambda i wszystkie inne parametry,komputer wykrył czujnik polozenia wału ale dlatego ze był zabrudzony-po wyczyszczeniu bład na komputerze zniknał a dalej kuleje......

PKocial gdzie mnie zapraszasz??????

Link to comment
Share on other sites

histori x ,

 

najważniejsza jest poprawna diagnoza i wypracowane procerdurki, warto robić to jak najwcześniej bo skutki niektórych pozornie błachych usterek są mordercze finansowo...

 

często układ zapłonowy, kable wysokiego napięcia ,świece,nieraz pompa paliwa ,filtr paliwa lub regulator czy jeden z czujników ( przepływka ,czyjnik stukow...),który wystarczy poprawnie zdiagnozować...

 

na deser jaja z instalacją elektryczną... które się trafiają coraz częściej z racji na wiek autek

 

nieraz okazuje się że po prostu rozrządzik przestawiony... :)

 

 

więc finansowo to od paru stów do paru tysięcy może wypaść

Edited by PKocial
Link to comment
Share on other sites

u mnie takie szarpanie daje czujnik spalania stukowego, dalem po nim powietrzem na orlenie z kompresora i bylo lepiej przez jakis czas ...check też nie zawsze sie swieci. aktualnie odlączam aku raz na jakis czas i na tydzien dwa mam spokój z szarpaniem

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...