ramzes Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 witam mam pytanie na początku sprzęgło zaczeło ślizgać teraz coś czasami zgrzyta można tym dojechać do warsztatu ,czy może coś się uszkodzić :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cysztof Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 mozna dojechac jesli to sprzeglo- tylko bez szalenstw... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matiz Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 W temacie: Przy wyprzedzaniu jak dam buta, to obroty idą o 500rpm w zwyz, spadaja i dopiero potem przyspiesza ile mu dajecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
golibroda Posted June 20, 2014 Share Posted June 20, 2014 Podepne sie. Dzis po ok 50 km zaparkowalem na stacji. 3 minuty mnie nie bylo. Odpalam motor sprzeglo w podloge, wsteczny, puszczam sprzeglo i .... zostalo w podlodze, tzn. Pedal sprzegla. Po podkreceniu srob na lince sprzegla w komorze silnika pedal dzialal jak nowy ale biegi nie wbijaly. Dzwignia zmiany biegow wchodzila poprawnie, a auto jak stalo tak stoi. Zlawetowalem do mechanika. U krzyzakow dopiero w poniedzialek zaczynaja prace i ok poludnia powinni wiedziec co i jak. Kij z tym, ze nie mam auta ale moze ktos z Was potrafi odpalic krysztalowa kule i cos wyczytac. Chcialbym sie troche uspokoic. I albo szukac czesci albo nowego auta, najlepiej GT Cudow i diagnozy sie nie spodziewam. Dziekuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shabat Posted June 20, 2014 Share Posted June 20, 2014 Kryształowa kula mówi, że to docisk albo łapa sprzęgła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
golibroda Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Dziekuje. Jest szansa, ze koszty naprawy nie przewyzsza wartosci auta. Troche mi lzej, tu mechanik bierze 50 €/h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts