Jump to content

Spec.B 3.0

Yaroslav

Recommended Posts

Uff... Trochę mi ulżyło...

Ale mnie zestresowali w tym serwisie. Pewien byłem, że pół litra oleju będę miał na dolewki, a tu niespodzianka - nic nie zostało - wlali mi wszystko co im dałem. :shock:

Pytam, bo w instrukcji widzę, że powinno się zalewać 5,5 litra, a wlali mi 6. :!: :?:

jezeli dobrze pamietam, to po prostu w instrukcji jest blad (w instrukcji do Tribeki to samo :roll: )

Yaroslav, jest dobrze... poziom taki jak być powinien

... czyli, że co? Trzymać poziom na max. wskazaniu? Do tej pory pilnowałem żeby nie spadało poniżej połowy, a to jednak 0.5 litra różnicy... :?

Yaroslav, jest dobrze... poziom taki jak być powinien

... czyli, że co? Trzymać poziom na max. wskazaniu? Do tej pory pilnowałem żeby nie spadało poniżej połowy, a to jednak 0.5 litra różnicy... :?

podobno max. poziom olej jest szkodliwy dla katalizatorow, ale z innej strony, min. poziom jest niebezpieczny dla panewek... :twisted:

mi w serwisie podczas wymiany oleju w H6 powiedzieli, zebym trzymal max. poziom, tak samo jak w turbo-Subarakach :D

podobno max. poziom olej jest szkodliwy dla katalizatorow :twisted:

Jest szkodliwy ale jakbyś go miał duuużo ponad MAX.

W serwisie Mazdy zawsze mi przelewali o ok 1-1.5 cm ponad MAX silnik 2.3 turbo DISI. Mówili że tak ma byc i tyle. Silnik oraz katalizator przetrwał ...a i wszyscy zadowoleni :wink: