Kapitan Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Koledzy mam problem, cos mi stuka z prawej stony silnika.Tak jakby cos chrobotalo i sie nasila. moze macie pomysl co moglo sie stac?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Z takiego opisu to sie pewnie wiele rzeczy moglo stac. Podjedz do mechanika niech oslucha czy to przypadkiem nie jest panewka? Stukanie przyspiesza wraz z obrotami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 Koledzy mam problem, cos mi stuka z prawej stony silnika.Tak jakby cos chrobotalo i sie nasila. moze macie pomysl co moglo sie stac?Pozdrawiam Nie da sie tego zdiagnozowac na odległość, proponuje jednak aby auta nie odpalac i laweta , do kogoś kto sie zna :cool: . Ja moge podjechać do Ciebie w tygodniu jak bede do Krakowa leciał, mam prawie po drodze, to moge to osłuchac :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan Posted November 30, 2009 Author Share Posted November 30, 2009 stuk nie przyspiesza z obrotami, jest tam ze raz stuka raz nie stuka...!!!Zawiozlem go do warsztatu i kazalem rozebrac silnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmiciuk Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 carfit, a co zrobic jak u mnie costam trochę postukuje w silniku ale jak jest zimny + po jakiejs minucie od odpalenia zaczyna trochę jakby na niebiesko kopcić i przez parę minut tak jest(taka niby para ale z odcieniem jednak olejowym). Przejmować się tym czy olać ? W sensie czy mogę to zostawić do przyszlego roku czy czempredzej gnac na serwis ? I czy w forkach my03 2.0 XT robi się coś takiego jak regulacja zaworów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Rozwiazanie z dosc grubej rury - ktorego wiekszosc uzytkownikow woli unikac, ale chyba najlepsze, bo najwiecej wyjasni. Powodzenia [ Dodano: Pon Lis 30, 2009 8:19 am ] carfit, a co zrobic jak u mnie costam trochę postukuje w silniku ale jak jest zimny + po jakiejs minucie od odpalenia zaczyna trochę jakby na niebiesko kopcić i przez parę minut tak jest(taka niby para ale z odcieniem jednak olejowym). Przejmować się tym czy olać ? W sensie czy mogę to zostawić do przyszlego roku czy czempredzej gnac na serwis ? I czy w forkach my03 2.0 XT robi się coś takiego jak regulacja zaworów ? A to nie jest tak, ze masz lekki piston slap i zanim sie wszystko rozgrzeje i tloki "nabrzmieja" przeciekajacy do komory spalania olej powoduje niebieskawy odcien? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raison Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 U mnie jest na zimnym klekocik, ale nic nie kopci :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmiciuk Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 A to nie jest tak, ze masz lekki piston slap i zanim sie wszystko rozgrzeje i tloki "nabrzmieja" przeciekajacy do komory spalania olej powoduje niebieskawy odcien? Wiesz co - nie znam sie na tym ale moze tak być. Tyle ze wydaje mi się ze kiedyś stukalo ciszej i mniej kopcilo. Ale moze to tez dlatego ze bylo cieplej na dworze. Ale czyli generlanie przy zalozeniu ze to to to mogę z tym jezdzic, co ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Ja bym raczej na Twoim miejscu podjechal do mechanika - lepiej wczesniej niz pozniej. Ze Swarzedza chyba do Poznania nie masz daleko - a lepiej nie zrobic sobie wiekszego kuku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 U mnie jest na zimnym klekocik, ale nic nie kopci :cool:U mnie tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts