kuba_p Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 cześć, jako, że wielu z was ma samochód po remapie napewno macie podobny problem. Gdzie zrobić w poznaniu badanie tak żeby się nie przyczepili do hałasu i poziomu CO2? Ostatnio byłem w Hondzie w suchym lesie ale tam tak dokładnie go sprawdzili, że teraz raczej nie mam po co tam jechać I jeszcze jedno pytanie, jeżeli samochód nie przejdzie badania to i tak im muszę zapłacić? pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszRT Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 I jeszcze jedno pytanie, jeżeli samochód nie przejdzie badania to i tak im muszę zapłacić? Tak, opłata jest za przeprowadzenie badania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted March 1, 2008 Share Posted March 1, 2008 Zawsze możesz spróbować uciekać bez zapłaty A tak poważnie to wystawiają papierek na 2 tyg chyba i w tym czasie usuwasz "usterki" do których się przyczepili i później stemplują w dowód. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_p Posted March 1, 2008 Author Share Posted March 1, 2008 ale nie bardzo mi się uśmiecha zmieniać wydech do każdego badania, dlatego szukam jakiegoś punktu gdzie przymykją na to oko :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted March 1, 2008 Share Posted March 1, 2008 kuba_p, nie wiem czy zauważyłeś, ale jest to forum publiczne, informacje tu zawarte może czytać każdy. Najlepiej zdzwoń do tych co "zepsuli" Twoje auto i zapytaj się co zrobić by przejść badania. Mam nadzieję, że przekaz jest dostatecznie jasny :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_p Posted March 2, 2008 Author Share Posted March 2, 2008 jest to forum publiczne, informacje tu zawarte może czytać każdy właśnie taką mam nadzieję, że ktoś to przeczyta i mi pomoże. Jak to nazywasz "psuje" pewna dobrze znana i lubiana firma, ponieważ do zwiększenia mocy zmieniają układ wydechowy i wycinają katalizatory a bez tego samochód nie ma prawa przejść badania Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 kuba_p, jak widzę, nie zrozumiałeś mojego przekazu :???: Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 kuba_p, jak widzę, nie zrozumiałeś mojego przekazu :???: aflinta :arrow: zaznacz tekst :arrow: rozmiar czcionki :arrow: Ogromny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 szczur75, ale kuba_p nawet ten kawałek zacytował... ale chyba nie rozumie drugiego dna tej treści :neutral: Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 kuba_p, na oficjalnym forum SIP nie podajemy kto potwierdza nieprawdę :arrow: działając niezgodnie z prawem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_p Posted March 3, 2008 Author Share Posted March 3, 2008 rozumioem, że na oficjalnym forum nie można tego podawać ale pw jest już moją prywatną sprawą, a nie wierze że każdy z podniesioną mocą zmienia wydech przed każdym badaniem, a gdzieś muszą to robić :???: Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej:) Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 A czy ktoś wie gdzie w Poznaniu robią przeglądy aut z napędem 4x4 - w innym wątku było o tym problemie (chodzi o rolki sprawdzające hamulce)? Zaznaczam, że auto igła i problemów się nie spodziewam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_p Posted March 4, 2008 Author Share Posted March 4, 2008 jeżeli nie masz żadnych "dziwnych" przerubek z którymi może być problem na badaniu to Honda w suchym lesie ma mate do awd. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej:) Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 kuba_p wielkie dzięki, niedługo czeka mnie ta przyjemnośc i tak się zastanawiałem gdzie to uczynić bez szkody dla auta (bo kłócić się z Panami, że to AWD i trzeba inaczej to mi się średnio chce). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts