kuzi4 Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Witam, może mi ktoś z Was podpowiedzieć czy blacha pod wlot na intercooler w GT 96 i GT 99 jest taka sama - inaczej, czy jedną można zastąpić drugą? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 One nie są takie same. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted January 26, 2008 Author Share Posted January 26, 2008 Dzięki za informację, czyli do GT99 nie spasuje z GT96. Ale, że u mnie niet interkulera - miałem zrobiony (przed popsuciem przodu) dodatkowy nawiew na stożek. Wymieniam przód na GT99 i też bym taki nawiew zrobił - ale spodnią blachę mam z GT96 - jest szansa, że to zagra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 kuzi4, też miałem problem z tą blachą w GT99 jak zmieniłem TMIC na większy. W końcu blachę wyciąłem sobie sam z blachy aluminiowej pod wymiar i jest super. Roboty jest sporo ale warto. Dodatkowo zrobiłem sobie lepszą kierownicę strumienia powietrza na turbinę niż jest w seryjnej blasze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted January 26, 2008 Author Share Posted January 26, 2008 kuzi4, też miałem problem z tą blachą w GT99 jak zmieniłem TMIC na większy. W końcu blachę wyciąłem sobie sam z blachy aluminiowej pod wymiar i jest super. Roboty jest sporo ale warto. Dodatkowo zrobiłem sobie lepszą kierownicę strumienia powietrza na turbinę niż jest w seryjnej blasze. Jak wyciąłeś???? Stary, Ty ją wyrzeźbiłeś - chylę czoła za samozaparcie i umiejętności. No chyba, że kończyłeś ASP - wtedy bułka z masłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 kuzi4, też miałem problem z tą blachą w GT99 jak zmieniłem TMIC na większy. W końcu blachę wyciąłem sobie sam z blachy aluminiowej pod wymiar i jest super. Roboty jest sporo ale warto. Dodatkowo zrobiłem sobie lepszą kierownicę strumienia powietrza na turbinę niż jest w seryjnej blasze. Jak wyciąłeś???? Stary, Ty ją wyrzeźbiłeś - chylę czoła za samozaparcie i umiejętności. No chyba, że kończyłeś ASP - wtedy bułka z masłem. Eee...nie przesadzaj. Nie potrzeba do tego kończyć ASP. Potrzebny jest flex, nożyce do blachy, pilnik do metalu, wiertarka i miarka. No i trochę samozaparcia :wink: Da się zrobić. Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 pochwal sie efektem koncowym :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Abt, oczywiście jak tylko pstryknę foto to wkleję tak w ciągu tygodnia myślę. [ Dodano: Pon Sty 28, 2008 10:16 pm ] Tak jak obiecałem wklejam zdjęcia poglądowe: Mam nadzieję, że coś widać. Jeszcze trochę przerabiam bo muszę jeszcze w tą blachę jakoś natrysk wody na IC zamontować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts