dbdgonzo Posted June 28, 2023 Share Posted June 28, 2023 (edited) Witam. Przy zimnym silniku podczas delikatnego ruszania silnik potrafi zgasnąć co jest moim zdaniem dziwne przy automatycznej skrzyni biegów. Luzy zaworowe robione ok 10 tys km temu, swiece również. Silniku ej 204 skrzynia 4eat. Dodam, że na rozgrzanym silniku nigdy się to nie zdarzylo Edited June 28, 2023 by dbdgonzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted June 28, 2023 Share Posted June 28, 2023 Mi go tak dusiło jak miałem LPG średnio wyregulowane. A to kłopotliwe w automacie, musisz przełączyć na N albo P, odpalić i dopiero D. Strasznie to jest uciążliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbdgonzo Posted June 28, 2023 Author Share Posted June 28, 2023 Gdy się tak dzieje to silnik pracuje jeszcze na benzyne. Myślę nad czyszczeniem przepustnicy i sprawdzeniem szczelności dolotu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ir3n3usz Posted June 28, 2023 Share Posted June 28, 2023 (edited) 3 minuty temu, dbdgonzo napisał(a): Gdy się tak dzieje to silnik pracuje jeszcze na benzyne. Myślę nad czyszczeniem przepustnicy i sprawdzeniem szczelności dolotu Odłącz akumulator, wyczyść dokładnie przepustnicę, potem odpal silnik i daj mu kilka minut popracować. Edited June 28, 2023 by ir3n3usz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts