aflinta Posted June 13, 2023 Share Posted June 13, 2023 Ciągnąc nieco wątek o przedniej kamerze w Foresterze SK: takie dosyć proste rozwiązanie (choć nie specjalnie tanie jak na to co oferuje): https://www.autoharnesshouse.com/subarufrac.html I tutaj mniej więcej pogląd (niezbyt wysokich lotów) jak to się montuje w XV: No i może jest to jakieś rozwiązanie, zamiast kopać się z „mysim kinem”. Sam zestaw do samodzielnego zbudowania (@bombelllooo?) nie wydaje się trudny, pod warunkiem dostępności wtyczek/gniazd z kablami pasującymi do instalacji auta. Ewentualnie kwestia przełącznika sygnału AV i jakiegoś sensownego jego sterowania + zabudowa przełącznika w aucie by wyglądało to estetycznie. Tak podrzucam jako temat do dalszych przemyśleń, bo ciągle ten gadżet mi chodzi po głowie. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mechanik Posted June 13, 2023 Share Posted June 13, 2023 (edited) Myślałem o montażu u mnie (co do zasady marka auta nie ma znaczenia) jednak jakoś nie chcę wywalać kasy, bo dedykowane to około 1500 PLN plus montaż. Byłem tym zainteresowany ze względu na pomoc w offroadzie na rajdach czy wyjazdach bez pilota. Edited June 13, 2023 by mechanik Link to comment Share on other sites More sharing options...
bombelllooo Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 Robiłem coś podobnego w Outbacku 5. Z tym, że zintegrowałem to aby działało automatycznie. tzn. Przy uruchomieniu zapłonu na 8s uruchamiala sie kamera przednia, pozniej przy wybraniu biegu wstecznego tylna, później przy zmianie na P/N/D na 8 sekund kamera przednia. Dodatkowo w czasie jazdy można było sobie wymusić włączenie kamery przedniej (w zasadzie włącznik zbędnym bo automat działał bardzo sprawnie). Wydaje mi się, że takie rozwiązanie też jest fajne. Tyle, że wszystko odgrywa się na wyświetlaczu radia/radionawigacji. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
benola Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 W Crosstreku coś takiego byłoby do zrobienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts