polter_83 Posted April 14, 2021 Share Posted April 14, 2021 Hej, Zauważyłem dziwny odgłos z okolicy obu lamp po włączeniu świateł postojowych czy mijania, nawet na niedopalonym silniku. Jakby coś się nie mogło ustawić. Po chwili odgłosy znikają. Regulacja 0-5 poziomu świateł przerywa ten dźwięk. Czy to zapowiedź jakiś problemów? Żadnych błędów z ECU nie odczytałem. VID20210414164310.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DETT Posted April 15, 2021 Share Posted April 15, 2021 Skoro masz pokrętło do ręcznej regulacji to zakładam, że to lampa na halogeny, a nie ksenon. Więc to tak jakby silniczki do regulacji "szukały swojego miejsca w świecie". Może jakieś zwarcie instalacji. Nie wiem jak to jest w L. IV, czy da się od lampy odpiąć osobną wtyczkę od regulacji, czy jest to wszystko razem z zasilaniem żarówek w jednej kostce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polter_83 Posted April 15, 2021 Author Share Posted April 15, 2021 8 godzin temu, DETT napisał: Skoro masz pokrętło do ręcznej regulacji to zakładam, że to lampa na halogeny, a nie ksenon. Więc to tak jakby silniczki do regulacji "szukały swojego miejsca w świecie". Może jakieś zwarcie instalacji. Nie wiem jak to jest w L. IV, czy da się od lampy odpiąć osobną wtyczkę od regulacji, czy jest to wszystko razem z zasilaniem żarówek w jednej kostce? Nie wiem poszukam, dzięki za sugestię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danko Posted April 18, 2021 Share Posted April 18, 2021 Możliwe, że w jednej. Nie przypominam sobie innych, dodatkowych kabelków do lamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts