Gliwot Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Hej Uruchomiłem po miesiącu stania swoje Legacy i czasem po naciśnięciu delikatnie hamulca jest pojedyńcze stuknięcie gdzieś z tyłu mam wrażenie. Nie jest związane ze zmianą biegów, wystarczy delikatnie nacisnąć i co jakiś czas powoduje to jednorazowe stuknięcie, takie metaliczne. Jakieś wskazówki co sprawdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danko Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 16 godzin temu, Gliwot napisał: Hej Uruchomiłem po miesiącu stania swoje Legacy i czasem po naciśnięciu delikatnie hamulca jest pojedyńcze stuknięcie gdzieś z tyłu mam wrażenie. Nie jest związane ze zmianą biegów, wystarczy delikatnie nacisnąć i co jakiś czas powoduje to jednorazowe stuknięcie, takie metaliczne. Jakieś wskazówki co sprawdzić? Klocki. Może gdzieś nie ma lub coś jest nie tak z blaszką montażową? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruLPG Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 (edited) klocki mogły się skończyć... może być problem z tłoczkiem i chodzi ze skokiem zamiast płynnie. może być problem z zniszczonymi prowadnicami zacisku choć z tyłu raczej to się nie dzieje. jeśli na tarczy jest korozja to wciśnięcie hamulca może powodować szurania stuki. Jeszcze jest jedna sprawa to luz w układzie zawieszenia przy wciśnięciu hamulca luz się uwydatnia. Edited March 7, 2021 by SubaruLPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danko Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 Tak jak kolega wyżej pisze. To wszystko, to miejsce, w którym szukać. Jak masz u kogo, wjedź na kanał, sprawdźcie wszystkie elementy gumowe. Jak nie, to kolo w dół i klocki/zaciski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts