Krystian Lasota Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 Witam, poszukuje szablonu chlapaczy w stylu rally armor. Wie ktoś czy jest różnica pomiędzy sedanem a kombi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajac_am Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 NIe trzeba żadnego szblonu. Weź kawałek tektury, ołówek, nożyczki i kucnij przy aucie. wymaluj i wytnij kształt jaki CI pasuje, a miejsca na otwory zaznacz na takiej wysokości abyś nie szlifował chlapaczami po asfalcie. Nawet jeżeli wytniesz chlapacz wg. jakiegoś wzoru to i tak ni koniecznie spasuje Ci wysokość od podłoża. Poza tym największym problemem nie jest wycięcie kształtu szablonu, a zamontowanie go z tyłu, a właściwie wyrzeźbienie jakiegoś profilu który usztywni i ukształtuje odpowiednio chlapacz. Z przodu nie ma problemy bo chlapacz całą powierzchnią oprze się o nadkole. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayki Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 Ja kiedyś znalazłem takie coś, ale nie stosowałem w praktyce: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artman84 Posted October 25, 2020 Share Posted October 25, 2020 Cześć. Widzę że z Bielska jesteś mam zrobione szablony z kartonu wg powyższego wzoru. I robiłem wg nich chlapacze do hawka. Mogę użyczyć jeżeli chcesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts