mpg45 Posted September 27, 2018 Share Posted September 27, 2018 Szanowni Forumowicze, następujący problem: Forester (2012, benzyna, kupiony w kraju), coś uderzyło w reflektor który pękł - jak na zdjęciu poniżej. Ze wstępnych testów stwierdziliśmy że: - pęknięcie nie jest idealnie szczelne - po dużym deszczu widać że mała kropla wody spływała po wewnętrznej stronie - nie ma wpływu na pracę reflektora - jest powyżej wiązki światła i teraz pytanie - co można z tym zrobić ? może skleić - jeśli tak to gdzie (Warszawa) ? Lub wymienić - wolał bym uniknąć kupowania nowego z ASO. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelBoro Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Może spróbuj lenso zK2 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 To nie jest od uderzenia. TTTM. Mam to samo, najpierw jedna kreska, potem pojawiły się jeszcze dwie. Skleiłem kropelką a przegląd przeszedł bez problemu. Kompletny, używany w idealnym stanie udało mi się kupić za 600, ale jeszcze nie wymieniłem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelBoro Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 16 minut temu, owad napisał: To nie jest od uderzenia. TTTM. Mam to samo, najpierw jedna kreska, potem pojawiły się jeszcze dwie. Skleiłem kropelką a przegląd przeszedł bez problemu. Kompletny, używany w idealnym stanie udało mi się kupić za 600, ale jeszcze nie wymieniłem.... A z ciekawości po klejeniu kropelką nie ”zaparowało” od środka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Nie zaparowało, ale kiepsko to wygląda bo kropelka taka jakby trochę mleczna jest. Zresztą nie przykładałem sie do tego bo planowalem wymiane. Chcialem tylko zabezpieczyć ksenon przed wilgocią. Potem zrobię zdjecie i wstawie. Samego szkła z tego co pamiętam nie można kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelBoro Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Ja kleiłem w audi z tylu . Nawet wklejałem kawałki małe . Trochę zaparowało ale działa do dziś i nic nie przecieka a było to z 8 lat temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawnoweman Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Szanowni Forumowicze, następujący problem: Forester (2012, benzyna, kupiony w kraju), coś uderzyło w reflektor który pękł - jak na zdjęciu poniżej. Ze wstępnych testów stwierdziliśmy że: - pęknięcie nie jest idealnie szczelne - po dużym deszczu widać że mała kropla wody spływała po wewnętrznej stronie - nie ma wpływu na pracę reflektora - jest powyżej wiązki światła i teraz pytanie - co można z tym zrobić ? może skleić - jeśli tak to gdzie (Warszawa) ? Lub wymienić - wolał bym uniknąć kupowania nowego z ASO. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Mam to samo juz w drugimNie skleisz tegoSzukaj uzywki w miare szybko bo jak zaleje ci mocno to przwtwornica od xylenów też pojdzie papapapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomson0073 Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Pogadaj ze specami od oklejania aut. Wypoleruj lampę i niech Ci nakleją folie bezbarwną. Powinno w jakiś sposób pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpg45 Posted September 28, 2018 Author Share Posted September 28, 2018 Dzięki za odpowiedzi. Używki - allegro ? czy są jakieś lepsze miejsca ? dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syriusz_Palermo Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 U mnie też na razie delikatne pęknięcia na obydwu (obu, obydwóch) reflektorach także chyba faktycznie TTTM, w ogóle jak w Subaru coś się psuje lub działa wspak to nie tak to po prostu Ten Typ Tak Ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts