osamakiller Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 Cześć,mam problem ze znikającym płynem chłodniczym. Tzn wiem którędy ucieka, rzyga przelewem tylko dlaczego? Założyłem butelkę na wężyk od przelewu i przejechałem 60km i nic,nawet kropelki. Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewy87r Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 A coś było robione z układem chłodzienia ostatnio? Cokolwiek, od wymiany wężyka, po instalacje LPG czy coś z chłodnicą? Skąd wiesz, że przelewem w zbiorniczku wyrównawczym? A może nie ucieka? - sprawdź sobie na zimnym kilka dnia z rzędu tak samo. Układ chłodzenia w subaru jest dziwny - płyn potrafi wciągnąć "gdzieś" i w trakcie pracy bardzo mocno może wachać się poziom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 Układ chłodzenia w subaru jest dziwny Nie tylko to UPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiku Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Do wymiany korek chlodnicy, przerabiałem to po zakupie forestera.Koszt z ASO 61,29 brutto.Po ok 8k przebiegu zero wycieku. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
osamakiller Posted December 11, 2016 Author Share Posted December 11, 2016 Do wymiany korek chlodnicy, przerabiałem to po zakupie forestera.Koszt z ASO 61,29 brutto.Po ok 8k przebiegu zero wycieku. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Mam taką cichą nadzieję:/Pierwsza osoba która na dzień dobry nie wyskoczyła z tekstem o uszczelce:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nysiopysio84 Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 (edited) Niestety mi się z korkiem nie udało Ale warto od tego zacząć bo majątku nie kosztuje. Edited December 11, 2016 by nysiopysio84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osamakiller Posted December 11, 2016 Author Share Posted December 11, 2016 Pojawiło się masełko na ściankach zbiorniczka z płynem:\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts