Jump to content

zawieszenie gwintowane camper plates

Łubu Du Bu

Recommended Posts

Witam..

Chciałbym usprawnić zawieszenie gwintowane.. problem polega na tym ze są wybite łożyska uni ball w camper plates (górnych mocowaniach)

http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=916822

może ktoś to usprawniał bądź kupował nowe campery i wie jak lub gdzie to naprawić albo posiada namiar kto sprzedaje dobrej jakości takie campery? 

oczywiście w dobrej cenie:)

Pozdrawiam

Mam w Daihatsu customowe cambery plates od Silverprojekt i za pieniądze, które sobie za nie życzą uważam że są w porządku. Inna sprawa że mój Applause to klasa light-weight w porównaniu do Subaraków. Jak używam auto w sezonie to co miesiąc/dwa rozbieram to i smaruje miedzią w spray'u. Bez tego zabiegu potrafiło się "zacierać" i sprężyny strzelały.

Campery które posiadam i chcę wymienić są od nowości w zawieszeniu. nie znam się na materiałach z jakiego są zrobione te łożyska z pewnością jest to coś bardzo twardego skoro nawet pilnik nie chce się tego chwycić. znalazłem same łożyska w sklepie po 60zl ale zwykła stał raczej do Camperów się nie nadają. Wiosna idzie:)

nie wiem co masz na myśli pisząc, że są twarde, ale znajomy łożyska w camberach wymieniał i się dało, wyprasowali stare i wprasowali nowe - więc nie rozumiem w czym problem? a kumaty sprzedawca łożysk na pewno coś dobierze...

siewciu# to nie ma wyglądać to ma być użytkowane... zadałem pytanie być może ktoś miał z tym doświadczenie.. łożyska mogę mieć dziś od reki, wprasować je tez nie problem i co mi z tego jak za 100km się wybiją..Ja będe pare złotych w plecy a cambery wciąż do wymiany i bedę dziwił ze to nie problem B) 

Chodzi kto bokiem??? B)