Jakub Gawinek Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 hej Od niedawna mam Outbacka MY01 Niestety kupiłem go z jednym kluczykiem. W Subarakach jestem świeży. To mój pierwszy. Jak najtaniej uzbroić się w drugi kluczyk, żeby spać spokojnie Pozdrawiam, K Link to comment Share on other sites More sharing options...
abecer Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Tylko w ASO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grooby78 Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Idz do punktu gdzie dorabiaja kluczyki samochodowe, ale takiego co programuje immobilisery i Ci dorobia zapasowy. Nie bedzie on taki sam jak ten z ASO bo nie bedziesz mial otwierania i zamykania drzwi z guzika, ale do odpalania auta bedzie ok. Jesli ma byc dokladnie taki jak oryginal to tylko ASO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamot Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Tylko w ASO nie tylko tak jak @@Grooby78,pisze Ja mam jeden i znajomy "klucznik" wycenił mi dorobienie na ok 400-500 zł I tak się już zbieram na dorobienie już 2 lata Link to comment Share on other sites More sharing options...
abecer Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Tylko w ASO nie tylkotak jak @@Grooby78,pisze Ja mam jeden i znajomy "klucznik" wycenił mi dorobienie na ok 400-500 zł I tak się już zbieram na dorobienie już 2 lata I będzie możliwość odpalenia samochodu tym kluczem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamot Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Oczywiście Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grooby78 Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 W skrocie wyglada to tak, iz dorabiaja grot a nastepnie biora oryginalny kluczyk wkladaja do takiego urzadzonka i odczytywany jest sygnal immobilisera. Nastepnie biora nowy kluczyk i nowy ten modulik immobilisera i wkladaja do tego urzadzonka, gdzie nastepuje zaprogramowanie wczesniej odczytanym kodem z oryginalnego kluczyka. Ja za takie dorobienie kluczyka zaplacilem cos kolo 300 zl. Oczywiscie kluczyk dziala i auto odpala bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abecer Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Nie wiedziałem, myślałem że kodowanie kluczyka może zrobić tylko autoryzowany serwis. Widziałem że można dorobić ale żeby odpalić auto już nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Nie wiedziałem, myślałem że kodowanie kluczyka może zrobić tylko autoryzowany serwis. Widziałem że można dorobić ale żeby odpalić auto już nie.IMO bez problemu gorzej z centralnym zamkiem. nigdzie nie ma informacji ze da się zaprogramować używany pilot na nowo Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
abecer Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Nie wiedziałem, myślałem że kodowanie kluczyka może zrobić tylko autoryzowany serwis. Widziałem że można dorobić ale żeby odpalić auto już nie.IMO bez problemu gorzej z centralnym zamkiem. nigdzie nie ma informacji ze da się zaprogramować używany pilot na nowo Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka Dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
aero84 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Prawdopodobnie się da, to komputera możesz zaprogramować dwa lub 3 kluczyki max (w Subaru) Link to comment Share on other sites More sharing options...
redzi84 Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 A można dorobić sam grot? mam kluczyk od innego auta też OBK 2010 musiał bym dorobić tylko grot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts