Ermenegildo Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 (edited) Od kilku mcy świeci mi kontrolka airbag, w mojej wiosce żaden komp żadnego rzemieślnika nie chce połączyć się z autem, więc szukam przyczyny..., sprawdziłem wszystkie wtyczki/kable pod stołkami i tam wszystko gra, jest gdzieś jakiś czunik z kabelkami? dumam, że może tam się coś wypięło.., ewentualnie później będę sprawdzał taśmę przy fajerze, r.p. 2003, 2.0, N/A Dzięki! Edited November 9, 2015 by Ermenegildo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 Miałem podobnie odpiąłem klemy z acu na jakiś czas po podłączeniu kontrolka zniknęła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekmok Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 Podociskaj wtyczki od airbag'a pod przednimi fotelami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
harek Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 Według instrukcji obsługi (takiego poglądowego rysunku) w moim FXT są: moduł sterujący układem poduszek powietrznych (z czujnikami siły uderzenia) - umiejscowiony gdzieś przy podłodze pośrodku konsoli, przednie czujniki siły uderzenia: lewy i prawy - położone odpowiedznio za zderzakiem przednim, czujniki bocznych poduszek powietrznych: kierowcy i pasażera- położone obustronnie przy podłodze słupka "B". Do tego jeszcze dochodzą napinacze pirotechniczne pasów. Instalacja elektryczna układu poduszek powietrznych pod siedzeniami- jest koloru żółtego. Wiem, że samemu coś naprawić to frajda i duże zadowolenie, ale.... ten system może uratować Ci życie w nieszczęściu. Może lepiej sprawdzić wszystko u fachowców? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ermenegildo Posted November 10, 2015 Author Share Posted November 10, 2015 (edited) Byłem u fachowców, którzy po podłączeniu kompa mówią "dziwne...nie łączy się", no połączyliby się nawet z Boeingiem, ale z forkiem nie:p i tak u każdego, którego bym nie odwiedził. A w ogóle do połączenia z tym autem wymagany jest jakiś konkretny soft, czy kabel? Jak pisałem wszystkie kabelki po stołkami podociskane, klemy z aku miałem wypięte kilka dni, bo na miejscu w sklepach nie mieli polecanego na forach tego japońskiego aku i kupiłem w sieci. Pozostaje sprawdzić te wszystkie czujniki, odpadają chyba te od bocznych poduch, bo ich zwyczajnie chyba nie mam...Gdzieś wyczytałem, że gdyby walnięta była taśma to nie działałby klakson, u mnie działa. Nie działa też podgrzewanie taboretów, ale nie wiem, czy jedno ma z drugim związek... Edited November 10, 2015 by Ermenegildo Link to comment Share on other sites More sharing options...
harek Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Ermenegildo wysłałem Ci wiadomość (pw) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts